Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sighisoara si Bran, printre cele mai populare destinatii turistice pentru iubitorii de vampiri

Vampiri si mlastiniEditorii site-ului linternaute.com isi invita cititorii sa porneasca pe urmele, fictive sau nu, ale vampirilor celebri din Europa de Est, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii.

Vampiri si mlastini

Legendele despre vampirii din orasul New Orleans, din statul american Louisiana, par a fi in acelasi timp reale, dar si fictive. De la cazul contelui de Saint-Germain, se pare ca in anii 1880, o serie de creaturi ciudate cu puteri divine si o longevitate iesita din comun a locuit in acest oras american de pe malul fluviului Mississippi.

Aceasta legenda a fost intretinuta de scriitoarea Anne Rice, care a luat ca punct de plecare orasul New Orleans din secolul al XVIII-lea pentru a scrie o saga cu vampiri ce s-a bucurat de un mare succes – “Interviu cu un vampir” -, adaptata ulterior si pentru marele ecran.

Multe situri turistice sunt in prezent asociate cu aceste creaturi ale noptii, in special in cartierul francez din New Orleans, in care domina rafinata arhitectura creola.

Sighisoara, orasul natal al lui Dracula

Sighisoara, orasul natal al lui Dracula ro.wikipedia.org

In Sighisoara, oras medieval din Transilvania, s-a nascut printul Valahiei din secolul al XV-lea supranumit “Draculea”. Poreclit “Vlad Tepes” pentru ca avea reputatia de a fi deosebit de crud cu dusmanii sai, acest print roman s-a aflat la originea personajului legendar Dracula creat de scriitorul Bram Stoker.

Din 1431 pana in 1436, tanarul Dracula a trait primii sai ani alaturi de tatal sau, Vlad Dracul, in centrul istoric al Sighisoarei, inscris in prezent in patrimoniul mondial UNESCO.

Dominat de colina pe care se afla stravechea Cetate, vechiul oras a stiut sa-si pastreze aspectul de fortificatie medievala, reprezentand astazi un incantator ansamblu de arhitectura civila si militara din Evul Mediu.

Castelul lui Dracula din Romania

Castelul lui Dracula din Romania en.wikipedia.org

In secolul al XV-lea, printul Valahiei, cunoscut ca “Vlad Tepes” sau “Draculea”, este luat prizonier de turci si inchis in turnul Castelului Bran, in inima Muntilor Carpati din Romania.

Acest monument national din centrul Romaniei apartine familiei de Habsburg, insa poate fi vizitat de turisti. Acestia apreciaza mai ales “Sala Bram Stoker”, in care este expusa istoria voievodului si printului Vlad Tepes, aflat la originea personajului Dracula, scrie MEDIAFAX.

Vizitatorii pot sa incerce sa experimenteze ce a simtit Dracula cand a fost inchis in castel, daca decid sa petreaca noaptea in apartamentul amenajat in acel turn.

Forks, leaganul trilogiei “Amurg/ Twilight”

Forks, leaganul trilogiei en.wikipedia.org

Situat in comitatul Clallam din statul Washington, SUA, micul oras Forks nu mai este de ceva vreme o destinatie preferata doar de amatorii de pescuit sportiv. Dupa succesul surprinzator al seriei de romane “Twilight”, scrisa de Stephenie Meyers, adaptata apoi intr-o serie de filme cu mare succes de casa, linistitul orasel Forks, unde locuiau vampirii din aceasta franciza, a devenit extrem de popular – numeroase familii admiratoare ale acestei saga au decis sa traiasca in Forks. Evident, in oras exista o “Twilight Zone”, iar printre altele si un liceu Cullen, o casa a familiei Cullen, o casa a familiei Swan si o alta a familiei Black, dar si plaja La Push si faleza de unde s-a aruncat in apa Bella, personajul feminin principal din franciza “Twillight”. Desi toate acestea reprezinta doar fictiuni, se pare ca o familie Cullen a trait in realitate in acest oras.

Castelul Erzsebet, contesa sangeroasa

Castelul Erzsebet, contesa sangeroasa en.wikipedia.org

Castelul din Cachtice din Slovacia a fost resedinta si inchisoarea primei mari figuri a vampirismului – contesa maghiara Erzsebet (Elisabeta) Bathory, supranumita “Elisabeta cea sangeroasa”.

Aceasta aristocrata maghiara a marcat cronicile din Ungaria secolului al XVII-lea prin actele ei de tortura comise asupra unui numar ingrijorator de mare de tinere fete pe care le ucidea, iar apoi se imbaia in sangele lor, cu scopul de a ramane pururi tanara.

Chiar daca nu bea sange, ea a inspirat copios legendele cu vampiri si a ramas pentru multi oameni intruchiparea perfecta a vampirului aristocratic. Castelul din Cachtice, astazi in ruine, se afla pe varful unui deal intr-o zona devenita rezervatie naturala, in care cresc multe plante rare.

Citeste mai departe pe 9am.ro

Lasati un raspuns