Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

12 insule uitate de lume, care merita vizitate!

Innoshima, JapanDe ceva vreme, insule de vis, dar care inainte erau putin cunoscute, precum Phuket si Boracy, au ajuns sa aiba in prezent mai multi turisti decat nisip. Iata o duzina de astfel de insule “uitate de lume”, care merita sa fie vizitate.

Innoshima, Japan

O insula mica din Marea interioara Seto, Innoshima are o istorie tumultuoasa: in secolul al XVI-lea a fost camp de batalie pentru piratii Murakimi Suigun. Mostenirea acestora ramane in muzeul maritim de pe insula si in Festivalul Piratilor, care este tinut in fiecare an, scrie CNN Go.

De ce nu este cunoscuta insula: Innoshima nu este inclusa in majoritatea tuturilor pentru turisti.

Cum puteti sa ajungeti aici: Insula este legata de restul teritoriului japonez prin Podul Innoshima. De la Gara Hiroshima puteti lua trenul pana la Gara Onomichi, iar apoi autobuzul pana la Innoshima.

Unde puteti sa stati: Turistii pot sta fie in Innoshima sau pe “continent”. Orasul are numeroase mijloace de cazare.

Insulele Lakshadweep, India

Insulele Lakshadweep, India www.flickr.com/photos/worthwords/2058777413/

Lakshadweep se poate lauda cu cateva dintre cele mai bune locuri pentru scufundari din Asia. Apa are vizibilitate de 20 pana la 50 de metri si este populata, printre altele, si de rechini. Agatti este cunoscuta pentru lagunele sale cu apa limpede, iar Kadmat si Bangaram are barci luminate care pot fi inchiriate.

De ce nu este cunoscuta insula: Numai cele trei insule mentionate mai sus pot fi vizitate de turisti, care inainte trebuie sa obtina o permisiune pentru asta.

Cum puteti sa ajungeti aici: Strainii trebuie sa aiba un permis de intrare, care poate fi cumparat prin intermediul unui hotel sau al unei agentii de turism. Incepand cu luna septembrie, Air India va incepe sa zboare intre Chennai si Agatti, insa pana atunci puteti sa mai zburati si din Kerala cu Indian Airlines sau Kingfisher.

Unde puteti sa stati:
Cele mai luxoase hoteluri se gasesc in Bangaram, urmate de cele din Agatti si Kadmat.

Izu Oshima, Japan

Izu Oshima, Japan www.flickr.com/photos/eryn_vorn/51844921/

Calatorii care doresc sa evite soarele se vor simti ca acasa pe insula Izu Oshima. In trecut, disidentii erau exilati pe insula vulcanica, printre care si samanul En no Gyoja, din spiritul caruia se spune ca s-a nascut religia Shugendo. Tot aici, mii de japonezi s-au aruncat in clocotitorul Munte Mihara. In ghidul complet al insulei puteti gasi atat partile ei sale infricosatoare, cat si pe cele vesele.

De ce nu este cunoscuta insula: Desi din punct de vedere tehnic face parte din Tokyo, insula se afla destul de departe si are o reputatie nu tocmai buna.

Cum puteti sa ajungeti aici:
Puteti sa face un tur cu un hydrofoil din terminalul portuar Takeshiba din Tokyo sau zburati timp de 45 de minute din aeroporturile Haneda sau Chofu.

Unde puteti sa stati: Va puteti caza la un hotel rustic din Rakuten.

Insula Siargao, Philippines

Insula Siargao, Philippines www.flickr.com/photos/75249675@N00/4050098240/

Localizat la 800 de kilometri la sud-est de Manila, intre iulie si noiembrie, orasul atrage cu cateva dintre cele mai bune valuri din lume surferi de top. In varful sezonului are loc Cupa Siargao, eveniment organizat anual. Pentru cei care vor altceva, mai exista si locuri unde se pot face scufundari sau unde se poate pescui.

De ce nu este cunoscuta insula: Pana de curand, nu existau zboruri pana la Siargao.

Cum puteti sa ajungeti aici: Philippine Airlines ofera zboruri intre Cebu si Siargao cinci zile pe saptamana. SeAir zboara catre aceasta destinatie de trei ori pe saptamana. Mai exista si varianta calatoriei cu o ambarcatiune: pe timp de noapte, dureaza 12 ore de la Cebu, sau din Surigao, modalitate care este ceva mai rapida.

Unde puteti sa stati:
Cartierul General Luna este central, insa puteti sa va uitati pe surigaoislands.com pentru mai multe detalii.

Insula Kinmen, Taiwan

Insula Kinmen, Taiwan www.flickr.com/photos/ctsnow/200923308/

Aceasta insula a fost rezerva militara si zona de tensiune intre comunisti si nationalisti. Deodata ce insula este aproape de continent, chiezii curiosi vin sa se uite la zidurile gaurite de gloante si sa se ameteasca cu lichiorul produs in zona.

De ce nu este cunoscuta insula: Oficialii au ridicat restrictiile de calatorie pentru aceasta insula abia acum 10 ani.

Cum puteti sa ajungeti aici:
Imbarcati-va pe unul din zborurile interne taiwaneze sau calatoriti cu barca o ora intre Xianmen si Shuitou.

Unde puteti sa stati: Oficiile de turism sugereaza pensiunile obisnuite si cele agroturistice.

Insula Shengsi, China

Insula Shengsi, China www.flickr.com/photos/teresaqin/4912959049/

Shengsi este cunoscuta sub denumirea de “casa midiilor” si gazduieste Festivalul anual al Midiilor. Dupa ce ati mancat fructe de mare in Seafood Town, duceti-va la Templul Lingyin sau la farul Huanuiao, unul dintre cele mai mari din Asia.

De ce nu este cunoscuta insula: Plajele din Qingdao si Dalian sunt  destinatii mai atractive in estul Chinei.

Cum puteti sa ajungeti aici: Luati linia de metrou 4, coborati la statia Nanpu Bridge, mergeti pana la Waima Lu numarul 1588 si apoi luati feriboatul RMB 109 sau RMB 140.

Unde puteti sa stati: Exista numeroase hoteluri in aceasta zona.

Cititi mai departe pe 9am.ro

Lasati un raspuns