Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cele mai urate monumente din lume

Pace si fraternitate - Turcia
Desi intentia era una buna, rezultatul a fost unul mai putin dorit. Afla care sunt monumentele care, desi menite sa omagieze, au uimit lumea prin uratenia lor.

Pace si fraternitate – Turcia

Turcia a inceput sa demoleze monumentul de 30 de m care se afla langa granita de est dupa ce primul-ministru a catalogat-o drept o „monstruozitate”, scrie  Huffington Post.

Intregul proces de demolare a monumentului dedicat prieteniei dintre Turcia si Armenia va dura aproximativ 10 zile, iar sculptorul ei a jurat ca va ridica unul asemanator in alta parte.

Kim II Sung – Corea de Nord

Kim II Sung - Corea de Nord www.flickr.com

O statuie din bronz a fostului presedinte nord-coreean Kim II-Sung este piesa centrala a Monumentului Mansudae din Pyogyang.

Arcul victoriei – Irac

Arcul victoriei  - Irac www.flickr.com

Cunoscut si sub numele de “Sabiile lui QÄ�disÄ«yah” sau “Arcul de Triumf”, sau “Mainile Victoriei”, acest monument ce reprezinta un arc al trimfului a fost construit in Baghdad in 1989 pentru a-l comemora pe Saddam Hussein, presedintele de atunci. Acest monument a fost o declaratie de victorie a Iracului impotriva Iranului.

Petru cel Mare – Rusia

Petru cel Mare - Rusia www.flickr.com

Statuia lui Petru cel Mare din Rusia a fost construita pentru a comemora 300 de ani de flota marina. A opta cea mai inalta statuie din lume, a fost votata ca fiind a zecea cea mai urata din lume in 2008, si a fost inclusa si in topul Forbes al celor mai urate statui din ultimii doi ani. Probabil din acest motiv St. Petersburg a refuzat Moscova atunci cand si-a declarat intentia de a transporta statuia acolo.

Lacrima durerii — Bayonne, New Jersey

Lacrima durerii -- Bayonne, New Jersey www.flickr.com

“Lacrima durerii” sau “Lacrima” este un monument dedicat victimelor atacului terorist de la 11 septembrie 2001 si a “luptei mondiale impotriva terorismului”. El a fost dezvelit in New Jersey si a fost un cadou din parte Rusiei. Desi el a fost destinat pentru New Jersey, odata ce autoritatile l-au vazut, l-au respins.

Michael Jackson – Anglia

Michael Jackson - Anglia Captura foto Huffington Post

Ne indoim ca Regele Muzicii Pop ar fi fost onorat cu o asemenea statuie din partea lui Mohamed Al Fayed in Anglia. Potrivit BBC, Al Fayed le-a spus criticilor ca “pot sa se duca dracului” daca nu le place statuia.

Rocky Balboa – Serbia

Rocky Balboa - Serbia Captura foto Huffington Post

O statuie a lui Sylvester Stallone in rolul lui Rocky Balboa a fost ridicata in Zitiste, 60 de km de Belgrad, in 2007, intr-un efort disperar al satului de a “capata o imagine pozitiva”.

Pacientul zero – Mexic

Pacientul zero - Mexic Captura foto Huffington Post

Copilul de 5 ani Edgar Hernandez, cunoscut drept “Pacientul zero” al Mexicului dupa ce a fost prima persoana care a contractat virusul H1N1 (sau gripa porcina), a fost omagiat cu o statuie in satul sau natal.

Yuri Gagarin – Rusia

Yuri Gagarin - Rusia Captura foto Huffington Post

Aceasta statuie a cosmonautului Yury Gagarin se afla momentan la Centrul de Expozitii din Rusia, in Moscova. Insa statuia, o replica a monumentului din Lyubertsy, se va muta in Londra pe 14 iulie pentru a celebra 50 de ani de la primul zbor al unui om in spatiu.

Lasati un raspuns