Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Hramul comunitatii catolice romane din Pordenone

Comunitatea romana din Pordenone (Italia) si-a sarbatorit hramul duminica, 1 mai, pentru al treilea an consecutiv, transmite Romanian Global News, care citeaza Episcopia Romano-Catolica de Iasi.
Sarbatoarea hramului a inceput la ora 11.00 cu sfanta Liturghie, la care au concelebrat pr. Ciprian Sava, directorul revistei “Mesagerul Sfantului Anton”, si pr. Claudiu Ianus, care activeaza in pastoratie in Dieceza de Padova. Cantecul “Patriarhule marete”, intonat solemn de corul comunitatii, la inceputul sfintei Liturghii, a umplut de bucurie inimile celor prezenti.

In cadrul omiliei, pr. Claudiu a stiut sa armonizeze diferitele aspecte din aceasta duminica, apostolul Toma care vrea sa atinga ranile Mantuitorului ca sa aiba certitudinea invierii, sfantul Iosif muncitorul, fericitul papa Ioan Paul al II-lea, Divina Indurare si Sfanta Fecioara.

Dupa celebrarea euharistica, a urmat pranzul comunitar la care au luat parte si parohul comunitatii italiene, pr. Alessandro Moro, care i-a salutat calduros pe cei prezenti si i-a indemnat sa continue sa fie un exemplu de credinta pentru familiile italiene din Parohia “S. Antonio Abate”.

Totul s-a incheiat intr-o frumoasa atmosfera de sarbatoare, cu muzica, dansuri si voie buna.

Lasati un raspuns