Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cele mai bune 7 locuri de “catarat” din lume

Tikal, Guatemala De la cele mai usoare la cele mai grele, iata care sunt cele mai bune 7 locuri de “catarat” din intreaga lume!

Tikal, Guatemala

Urcatul treptelor templului vechi de 1250 de ani din orasul antic maias Tikal, pana sus, in jungla Peten, este una dintre cele mai frumoase experiente pe care un turist le poate trai in America Centrala.

In timpul primului mileniu d.Hr., acest sit a fost metropola principala a maiasilor, una dintre cele mai puternice civilizatii pre-columbiene. Aici exista ruine pentru toate gusturile, de la cele mai simple si usor de vizitat, la cele mai complexe, cum este Templul al IV-lea, aflat in vestul complexului. Din Tikal mai pot fi vazute alte trei temple care sunt ascunse in jungla, scrie Lonely Planet.

Sossusvlei, Namibia

Sossusvlei, Namibia www.flickr.com/photos/caitlinator/90511823/

Poate ca nu sunt cele mai intalte sau mai batrane dune de nisip din lume, insa cu siguranta dunele Sossusvle sunt unele dintre cele mai fermecatoare de pe planeta, care merita sa fie traversate. Dunele de aici ajung pana la 325 de metri inaltime, iar mersul pe ele este de aproximativ doua ori si jumatate mai dur decat pe o suprafata normala.

Parcul Sossusvlei sta intr-o mare de nisip care acopera o treime buna din Namibia, si care se revarsa intr-un caleidoscop de culori de la sangeriu, la portocaliu si mov.

Ghetarul Perito Moreno, Argentina

Ghetarul Perito Moreno, Argentina www.flickr.com/photos/hectorgarcia/4341227156/

In aceste timpuri, cand incalzirea globala este ceva la ordinea zilei, acest ghetar este printre putinele care nu se topeste. Perito Moreno formeaza o frontiera de gheata lunga de 3 kilometri si inalta de 60 de metri pentru lacul din apropiere.

Intr-o calatorie de “numai “cinci ore veti ajunge extrem de aproape de ghetar, si daca sunteti norocosi veti putea ajunge si in caverna de ghiata care se afla sub acesta, unde totul este scaldat intr-o lumina albastra. In cazul in care acesta “plimbare” nu este suficienta, puteti sa va urcati pe un perete de gheata pur si apoi sa coborati in rapel. El Calafate este plin cu agentii care ofera excursii pe ghetar.

Old Man of Hoy, Insulele Orkney, Scotia

Old Man of Hoy, Insulele Orkney, Scotia www.flickr.com/photos/11757382@N06/1173216731/

Adunati-va tot echipamentul tehnic pe care il aveti pe acasa pentru a putea “vizita” una ditnre cele mai mari stanci de pe insula salbatica Hoy din Marea Britanie. Plate si fertile, insulele Orkney nu sunt renumite pentru alpinismul pe stanci, insa Old Man este o exceptie. “Turnul” de peste 130 de metri inaltime nu a putut fi cucerit pana in 1966, adica abia dupa cucerirea Everestului.

Parcul National al Vulcanilor, Insula Mare, Hawai

Parcul National al Vulcanilor, Insula Mare, Hawai www.flickr.com/photos/laurenbacon/4307872979/

Aici se gasesc nu numai cele mai dramatice privelisti vulcanice, cat si cele mai accesibile cratere, deoarece in zona exista drumuri care pot fi parcurse cu masina. Insa existenta acestor drumuri nu ar trebui sa-i demoralizeze pe alpinisiti, deoarece in acest parc se gasesc numeroase trasee montane.

Sydney Harbour Bridge, Australia

Sydney Harbour Bridge, Australia www.flickr.com/photos/eustaquio/4210355765/

L-ati vazut vreodata pe Roger Moore in “A View to a Kill” din seria filmelor cu James Bond si v-a trecut prin minte cum ar fi sa va catarati pe unul dintre cele mai inalte poduri din lume? Cel mai bun pod pentru asa ceva se afla in Sydney. Este vorba de Sydney Harbour Bridge, care are nici mai mult nici mai putin de 134 de metri inaltime. Daca aveti rau de inaltime ar trebui sa urcati doar pana la cel mai jos pilon al acestuia, Pilonul Lookout, care are numai 87 de metri inaltime si este deschis pentru vizitare in fiecare zi intre orele 10-17.

Kilimanjaro, Tanzania

Kilimanjaro, Tanzania www.flickr.com/photos/chijs/2599879941/

Kilimanjaro are nici mai mult nici mai putin de 5.895 de metri inaltime si o varietate de rute de a ajunge pana in varf. O modalitate de a urca pana in varf este insotit de unul dintre padurari din zona, o alta este traversand ghetarii si campand seara intr-un crater vulcanic sau si mai bine, la bordul unui balon.

Lasati un raspuns