Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

PREMIERA: Calatorie spre centrul Pamantului

Pentru prima data in istorie, oamenii de stiinta au coborat aproape 200 de metri in interiorul unui vulcan, in camera de magma (vatra vulcanului) a acestuia.
Exploratorii au coborat in inima vulcanului Thrihnukagigur, aflat in perioada inactiva, din Islanda.
Se presupune ca in urma ultimei eruptii de acum 3000 de ani a acestui vulcan s-a format in Atlantic Islanda. Thrihnukagigur este cunoscut si ca “vulcanul adormit” deoarece ar putea deveni activ in orice moment, potrivit dailymail.co.uk.

Doctor Freysteinn Sigmundsson, vulcanolog la Universitatea din Islanda, a descris pentru prima oara cum arata din interior o camera magmatica a unui vulcan. Peretii interiori aveau o stranie nuanta de rosu, de la miniereul de fier.

GALERIE FOTO CU IMAGINI DIN INTERIORUL VULCANULUI

“M-am simtit mic in comparatie cu fortele naturii. Am fost profund emotionat de frumusetea si linistea din interiorul vulcanului”, a spus dr. Freysteinn Sigmundsson.

“Ca vulcanolog, am avut privilegiul de observa cu proprii mei ochi interiorul unui vulcan”, adaugat cercetatorul.

Echipa a fost formata din 17 oameni, dintre care doi oameni de stiinta, iar restul alpinisti, echipa de filmare si fotografi.

Prin vizitarea fizica a camerei magmatice, oamenii de stiinta au fost in masura sa afle lucruri valoroase, din interior, despre fortele aproape cele mai distructive ale naturii.

Lasati un raspuns