Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Parintele Nicolae Tanase de la Parohia Valea Plopului, in conferinta in Marea Britanie

Pc. Pr. Nicolae Tanase, de la Parohia Valea Plopului, va sustine, cu binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, o serie de conferinte cu tema “Familia crestina azi”, in perioada 7-15 mai, in Marea Britanie, transmite Romanian Global News, care citeaza Nepsis Marea Britanie.

Parintele Tanase este asteptat sa vorbeasca la parohia Sf. Gheorghe (Londra) duminica, 8 mai, la parohia “Sf. Andrei” din (Birmingham) pe data de 14 mai si la parohia “St. Macarie cel Mare” (Leeds) pe 15 mai.

Parintele Nicolae Tanase, casatorit si tata a 6 copii, este preot in satul prahovean Valea Plopului. Parintele deserveste de asemenea si un sat din apropiere, Valea Screzii.

In anul 1990, Parintele Nicolae Tanase a inceput lupta sa impotriva avorturilor prin predicare. Unele tinere renunta sa avorteze, dar nu-si pot permite un copil din motive social-economice. Pentru aceasta, Parintele Nicolae infiinteza in anul 1994, asociatia Pro Vita – Pentru Viata. Asociatia infiintata de parintele Nicolae ii primeste in grija ei pe acesti copii, pentru un timp sau definitiv, dar ea primeste de asemenea si copii orfani sau copii ai strazii.

Asociatia Pro-Vita este o organizatie neguvernamentala si non-profit cu sediul in Valenii de Munte, judetul Prahova, infiintata prin sentinta civila nr. 1/20.01.1994, emisa de Judecatoria Valenii de Munte in baza Legii nr. 21/1924.

Asociatia a fost infiintata de preotul Nicolae Tanase si preoteasa Maria Tanase si cuprinde asociati, angajati permanenti si voluntari de diferite profesii – ingineri, arhitecti, preoti, profesori, tarani, artisti, studenti, functionari, medici. Asociatia a fost creata pentru a structura si a da o forma legala unei activitati inceputa cu ani in urma, de salvare de la disparitia materiala si recuperare psihica si morala a unor copii aflati la marginea societatii si refuzati de aceasta.

Obiectivele principale ale asociatiei sunt: derularea de programe de asistenta sociala adresate copiilor abandonati si tinerelor mame singure in sistem de plasament familial sau mixt; salvarea de la disparitie, recuperarea fizica, psihica si morala si reintegrarea copiilor strazii sau copiilor abandonati in spitale; sprijinul pentru integrarea in viata comunitatii a tinerilor peste 18 ani nevoiti sa paraseasca orfelinatele; lupta impotriva avortului in conformitate cu principiile crestin-ortodoxe.

Lasati un raspuns