Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Pelerinaj la moastele Sfantului Ioan Casian aflate la Marsilia, in Franta

Romanii ortodocsi din Franta au posibilitatea sa participe in acest final de saptamana la un pelerinaj la moastele Sfantului Ioan Casian aflate la Marsilia, transmite Romanian Global News, care citeaza Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale.
Pelerinajul va incepe sambata, 14 mai, la ora 20:00, la Biserica Sf. Victor, unde va avea loc primirea Delegatiei Bisericii Ortodoxe Romane, condusa de Inaltpreasfintitul Parinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, de catre Excelenta Sa Monseniorul Georges Pontier, Arhiepiscopul Marsiliei.

Dupa primirea delegatiei se va oficia slujba vecerniei, urmata de inchinarea la Sf. moaste ale Sfantului Ioan Casian, o scurta prezentare istorica si, apoi, coborarea in cripta manastirii. O cina va incheia prima parte a pelerinajului.

Duminica, 15 mai 2011, la Biserica Ortodoxa Romana Sfintii Trei Ierarhi (Biserica St. Cannat les Prêcheurs), la ora 10:30 va incepe Dumnezeiasca liturghie arhiereasca, urmata, la ora 13:30, de o agapa si de o invitatie la discutii libere cu parintii episcopi.

Lasati un raspuns