Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

9 evenimente/destinatii sportive pe care nu trebuie sa le ratezi!

Fotbal, America de SudLumea sportului, cu simbolurile si eroii sai, poate fi folosita si pentru incropirea unui itinerar de calatorie. In timp ce evenimentele sportive internationale apar pe primele pagini ale publicatiilor din toata lumea, deseori competitiile nationale sunt cele care “aduna” cea mai multa pasiune. Iata o lista scurta a catorva astfel de evenimente “locale”, care au ajuns sa formeze caracterul si cultura locului unde se desfasoara.

Fotbal, America de Sud

Pasiunea sud-americanilor pentru fotbal a devenit asa de mare, la nivelul fiecarei natiuni de pe acest continent, incat The Lonely Planet spune ca nimic nu-i uneste pe sud-americani mai tare ca fotbalul. Astfel, parca nu mai este de mirare ca Brazilia detine recordul la cele mai multe Cupe Mondiale castigate si ca fanii brazilieni nu se tem sa-si demonstreze sustinerea pentru echipa nationala. La meciuri acestia nu se sfiesc sa bata tobe, sa cante si sa danseaze in tribune.

Una dintre legendele fotbalului brazilian este Edson Arantes Nascimento, cunoscut sub pseudonimul de Pele.

Campionatul anual continental este Copa Libertadores, care este jucat in anii nu numar impar.

Surfing, Hawaii

Surfing, Hawaii www.flickr.com/photos/stevenworster/5531033553/

Hawaii se afla in mijlocul tuturor curentilor puternici care traverseaza Pacificul, asa ca, chiar si in timpurile stravechi, cand marea era brazdata de valuri mari, toata lumea era in apa.

Astazi, curentii de iarna, pot crea valuri de pana la 10 metri inaltime si conditii pentru tranformarea unor surferi necunoscuti in legende.

Finala Ligii Australiene de Fotbal, Australia

Finala Ligii Australiene de Fotbal, Australia www.flickr.com/photos/loloieg/3458995092/

Melbourne este cuprins de haos in acea zi din septembrie, cand cele doua echipe se bat pentru suprematia din cadrul Ligii. Cel mai vizionat sport din aceasta tara, fotbalul a fost inventat pentru a-i tine in forma pe jucatorii de cricket in afara sezonului.

Finalul Ligii este jucat pe gazonul “sfintit” de la Melbourne Cricket Ground, de unde fiecare miscare este televizata pe tot globul.

Grand Prix-ul de Formula Unu, Monaco

Grand Prix-ul de Formula Unu, Monaco www.flickr.com/photos/betzywd/5393621426/

Nivelul de adrenalina de la cea mai importanta cursa profesionista de formula unu, este accentuala de pitorescul Monte Carlo, unde spectatorii sunt practic in mijlocul actiunii.

Circuitul de 78 de ture si de 263 de kilometri este considerat, datorita multelor sale curbe, unul dintre cele mai spectaculoase din lume. Spectatorii se aduna pe strazi pentru a privi masinile ale caror motoare aproape ca tipa, in timp ce in aer se simte mirosul de cauciuc ars.

Primele curse au inceput in 1929, cand viteza maxima era de 80 de km/h, fata de cei 142 de km/h din prezent.

Box thailandez, Thailanda

Box thailandez, Thailanda www.flickr.com/photos/superwebdeveloper/5484483639/

Loviturile cu pumnul si cu piciorul, acompaniate de muzica salbatica, fac parte din spectacolele de box thailandez (muay thai), care deschid fiecare meci si duc la sute de pariuri pe stadion.

Partidele sunt impartite in cinci runde de cate trei minute si separate de pauze de doua minute. Primele meciuri de box thailandez dateaza din secolul al XV-lea, cand a fost folosit in razboiul dintre Myanmar si Thailanda.

Tour du France, Franta

Tour du France, Franta www.flickr.com/photos/luefkens/2961103312/

Cea mai prestigioasa cursa de ciclism din lume reuneste in fiecare an 189 de ciclisti de top (echipe de 21 de persoane) si 15 milioane de spectatori pentru un spectacil de 3.000 de kilometri facuti in jurul tarii.

Ruta de trei saptamani se schimba in fiecare an, insa mereu trece prin Alpi, Pirinei si se trmina pe Champs Elysees, in Paris. Jurnalistul si ciclistul Henri Desgrange a venit cu ideea Turului Frantei in 1903 pentru a-si promova ziarul L’Auto (astazi L’Equipe). Cu exceptia perioadei celor doua razboaie mondiale, turul s-a tinut in fiecare an din 1903 incoace.

Super Bowl, USA

Super Bowl, USA www.flickr.com/photos/tedkerwin/2245551154/

Campionaul Ligii Americane de Fotbal (NFL), Super Bowl, este centrul fotbalului american. Campionatul se joaca in fiecare an pe alt stadion, nicio echipa din NFL nejucand niciodata pe propriul teren.

Evenimentul are loc in ultima duminica din ianuarie sau in prima duminica din februarie, moment in care 60% din televizoarele americane sunt deschise pe posturile care transmit evenimentul. Din aceasta cauza, transmisiunea campionatului mai este cunoscuta si pentru cele mai extravagante campanii publicitare.

Volei de plaja, Brazilia

Volei de plaja, Brazilia www.flickr.com/photos/over_kind_man/3179808113/

Din anii 80 incoace, barbatii si femeile imbracati in costume de baie care joaca volei au devenit o priveliste obisnuita pe plajele din Ipanema si Copacabana.

Nu este de mirare ca sportul a castigat si mai multi fani dupa ce, in 1996, echipele de volei feminin au castigat medaliile de aur si argint la Jocurile Olimpice de la Atlanta.

Ascot Races, Marea Britanie

Ascot Races, Marea Britanie www.flickr.com/photos/herry/947822825/

Prima varianta a curselor de cai Royal Ascot a avut loc in 1768 si a durat 4 zile. Renumele international al cursei, care acum dureaza 5 zile, a crescut treptat pana la tot fastul de astazi: jochei imbracati in matase, cai eleganti, palarii, rochii si costume.

Traditia Procesiunii Regale a inceput in 1825, cand regele si patru calesti care transportau oameni de sange albastru, au mers pana in centrul pistei.

Lasati un raspuns