Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Drumeţie după Liturghie”. Credincioşii ortodocşi din Coslada, într-un altfel de week-end

Duminică, 15 mai a.c., o parte dintre cursanţii şcolilor parohiale pentru copii şi adulţi din cadrul Parohiei „Sf. Nectarie Taumaturgul” din Coslada (Madrid), Spania, au petrecut după-amiaza de după Sfânta Liturghie într-o curată desfătare în mijlocul naturii, în câteva minunate locuri din zona Buitrago del Lozoya şi El Atazar, în apropiere de Madrid (cca 75-80 km): munţii, lacurile şi barajul – o imensă carte deschisă, în care citim totul despre natură şi despre noi înşine.

Muntele ne atrage, ne cheamă prin el însuşi ca un întreg armonios, dar şi prin multiplele sale detalii geologice, geografice, meteorologice: megaliţi, pereţi, vârfuri, creste, platouri, terase, vâlcele, lacuri, pâraie zglobii, cascade, curcubee şi apusuri “însângerate”… Ne atrage prin floră şi faună. Din drag şi dor de linişte şi de cântec de păsări, din dor de ţară, din dor de libertate, de aer curat, de verdele crud şi de florile primăverii, de oglinzile “ochiurilor de mare”, am străbătut la pas aceste fermecătoare locuri, convinşi fiind că ostenelile de bună voie le fac mai uşoare pe cele de nevoie. Frumuseţea este peste tot; nu este ea cea care ne lipseşte, ci ochiul nostru nu ştie s-o descopere întotdeauna.

Spectacolele de pe scena alpină sunt de cele mai multe ori calme, odihnitoare, poetice. Multe bucurii, multe surprize ne oferă muntele. Şi, peste ani, acestea vor deveni amintiri de preţ, valori neinfluenţate de inflaţie, comori pe care nu ni le poate fura nimeni. Şi doar câţiva buni prieteni vor şti că suntem bogaţi.”

Pentru Romanian Global News, Pr. George Cimpoca, paroh

Lasati un raspuns