Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mitropolitul Andrei Andreicut s-a aflat pentru doua zile in Oarta de Sus, localitatea sa natala

Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Andrei Andreicut, a fost pentru doua zile in localitatea sa natala, Oarta de Sus. Este prima vizita pe care IPS Andrei Andreicut o realizeaza in Maramures din postura de mitropolit.
IPS Andrei Andreicut a fost intampinat sambata, la ora 12, la casa parinteasca din Oarta de Sus, dupa care a participat la inaugurarea Monumentului inaintasilor si eroilor din localitate, ridicat la initiativa sa si a lui Traian Rus. Manifestarile din Oarta de Sus dedicate fiilor satului au continuat cu un simpozion intitulat “Oarta de Sus – vatra romaneasca de spiritualitate la poalele Codrului”.

Seara, la ora 20, a oficiat slujba vecerniei impreuna cu un sobor de preoti din imprejurimi. Duminica, biserica din localitate si-a serbat hramul, Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie Arhiereasca fiind savarsita de un sobor de preoti, avandu-l in frunte pe mitropolitul Andrei Andreicut. Din partea Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului au fost prezenti preotul consilier bisericesc Ioan Pop, diaconul arhiepiscopului Justinian Chira, Andrei Pop, si protopopul de Baia Mare, Fabian Coroian. Dupa Sfanta Liturghie, a avut loc binecuvantarea casei, urmata de o agapa crestina.

Lasati un raspuns