Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Conferinta preoteasca a Protopopiatului pentru Estul Canadei la parohia Nasterea Maicii Domnului din Gatineau

La parohia Nasterea Maicii Domnului din Gatineau, QC, a avut loc, in zilele de 13 si 14 mai, conferinta preoteasca a Protopopiatului pentru Estul Canadei din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane din cele doua Americi, transmite Romanian Global News, care citeaza eparhia romana. Alaturi de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Nicolae si Preasfintitul Parinte Episcop Vicar Ioan Casian un numar de 14 preoti au raspuns invitatiei Pr. Protopop George Chisca.

Conferinta a inceput in dupa amiaza zilei de vineri, 13 mai cu citirea Procesului Verbal al precedentei Conferinte, iar apoi discutarea Agendei. La ora 19.00 s-a savarsit Taina Sf. Maslu. Lucrarile Conferintei au fost reluate a doua zi, sambata dimineata. Prima tema aflata pe ordinea de zi a fost cea privind Taina Sf. Botez, tema ce se incadreaza in tematica generala a anului 2011 dedicat de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane Tainei Sf. Botez si Tainei Sf. Cununii. Parintele Constantin Ciubotariu de la parohia Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil din Montreal a prezentat aceasta tema. Parintele Constantin a vorbit despre semnificatia teologica a tainei Sf. Botez, dar si despre incadrarea catehetica si pastorala ce trebuie avuta in vedere atunci cand consideram botezul unui copil sau al unui adult. Preotii prezenti au discutat pe aceasta tema prezentand problemele diverse pastorale intalnite in parohii.

A doua prezentare a avut ca tema Rolul familiei preotului in pastoratie, tema pregatita de Parintele Ioan Pop de la parohia Toti Sfintii din Toronto. Parintele Ioan a prezentat multiplele responsabilitati ale familiei preotului, apoi problemele familiei crestine in lumea contemporana, educatia copiiilor si multele probleme pastorale ce rezulta pentru fiecare preot. A urmat o foarte interesanta discutie asupra temei. In incheierea Conferintei, PS Ioan Casian a prezentat pe scurt pelerinajul pe care la efectuat la Constantinopol si in Capadocia. S-au amintit datele Adunarii de Protopopiat de la parohia Toti Sfintii din Toronto, respectiv 23-24 septembrie 2011 si s-au stabilit datele viitoarei Conferinte protopopesti, 11-12 mai 2012 la parohia Sf. Dumitru din Toronto.

Lasati un raspuns