Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Catedrala Episcopala a gazduit un concurs de creatie pentru copiii ortodocsi

Catedrala Episcopala “Sf. Treime” din Baia Mare a gazduit, recent, faza eparhiala a Concursului National de Creatie “Copilul in familie”. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta Prea Sfintitului Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului.
In prealabil, au avut loc fazele pe parohii si pe protopopiat, numarul copiilor participanti depasind 500. Din totalul acestora, 16, cate doi de la fiecare protopopiat, carea au obtinut locul intai la sectiunea artistica, respectiv literara, s-au intrecut la faza eparhiala.

Acestia au prezentat creatii avand ca tematica “Anul omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii”. La nivelul eparhiei, lucrarile au fost evaluate de o comisie coordonata, in calitate de presedinte, de PS Justin Sigheteanul, ajutat, in calitate de vicepresedinte, de preotul Florin Stan, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului. Din comisie au mai facut parte< preotii Florin Hoban si Ovidiu Farcas, inspectori scolari pentru religie.

Copiilor participanti le-au fost oferite materiale educative, carti, CD-uri, diplome de participare etc., iar castigatorii au fost premiati. Este vorba despre Simida Mariana Dragos (clasa a VIII-a) din Parohia Lucacesti, Protopopiatul Chioar, indrumata de preotul Florin Petru Salagean (castigatoare la sectiunea literara) si Bogdan Heres (clasa a VI-a) din Parohia “Sf. Arh. Mihail si Gavril” din Tg. Lapus, indrumat de preotul Nutu Ivanciuc si profesor Mariana Pop (castigator la sectiunea artistica).

Lucrarile sunt expuse la catedrala

In cadrul manifestarii, Prea Sfintitul Justin Sigheteanul a subliniat rolul Bisericii in educarea si indrumarea copiilor spre Dumnezeu, atentia si purtarea de grija a acesteia fata de copii, manifestata in mod concret si prin acest concurs de creatie, si preocuparea pastorilor Bisericii pentru cultivarea darurilor cu care au fost inzestrati de Dumnezeu spre slava Lui.

La sfarsitul Sfintei Litughii de duminica, preotul Florin Stan, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, in calitate de delegat al Preasfintitul Justin Sigheteanul, a prezentat credinciosilor prezenti la slujba din Catedrala Episcopala copiii castigatori. A facut, totodata, aprecierile potrivite in legatura cu rezultatele obtinute, dar si cu “Anul omagial al Sf. Botez si al Sf. Cununii” si cu Concursul National de Creatie, care marcheaza acest eveniment.

Lucrarea castigatoare a fost citita credinciosilor, iar celelalte au fost expuse in Catedrala Episcopala.

Cheltuielile pentru organizarea acestui eveniment au fost suportate de Episcopia Maramuresului si Satmarului, prin Biroul pentru catehizarea tineretului, iar transportul copiilor la locul de desfasurare al concursului de protopopiatul de care apartin copiii.

Cei doi tineri maramureseni castigatori ai fazei pe eparhie vor da piept cu alti 56 de copii din episcopiile ortodoxe din tara. Concursul national va avea loc pe 21 mai, de sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Elena, la Patriarhie.

Lasati un raspuns