Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vrajitoria devine religia dominanta in Africa

Vrajitoria devine religia dominanta in Africa

Un nou sondaj Gallup care a avut ca obiectiv stabilirea tendintelor principalelor religii pe Continentul Negru a adus surprize de proportii. Cu toate ca specialistii din domeniu se asteptau sa gaseasca Islamul in rol de religie aflata pe un trend ascendent, se pare ca practicile vrajitoresti traditionale castiga considerabil teren in fata tuturor celorlalte religii concurente.
In ciuda eforturilor propavaduitorilor Islamului de a impune religia profetului Muhammad in Africa sub-sahariana, bastinasii nu renunta la vrajitorie si accepta Islamul doar formal, continuand sa fie credniciosi practicilor oculte stramosesti.

La fel stau lucrurile si in cazul crestinismului. Cu toate misiunile de evanghelizare desfasurate de catre sectele crestine neo-protestante si de Biserica Romano-Catolica, localnicii aleg sa devina crestini sau musulmani doar in functie de avantajele materiale oferite de catre reprezentantii celor doua mari religii monoteiste aflate in goana dupa noi enoriasi. Insa, in adancul sufletelor lor si in viata de zi cu zi, africanii nu isi uita traditiile vechi de milenii.

Rezultatele studiilor si cercetarilor intreprinse de Institutul Gallup au evidentiat ca in 18 din cele 47 tari africane, practicile vrajitoresti se afla pe val la ora actuala. Aproximativ 15% dintre locuitorii Ugandei s-au reintors la vrajitorie, pe cand proportia celor care practica si cred in magia neagra a ajuns la 95% in tari precum Coasta de Fildes sau Benin.

Per total se estimeaza ca numai putin de 55% dintre locuitorii Africii sub-sahariene sunt convinsi de puterea si eficienta ritualurilor vrajitoriesti, apeland la samanii locali ori de cate ori au nevoie.

Vrajitorii africani castiga teren in randul bastinasilor datorita “policalificarii” de care multi dintre ei dau dovada. Multi vraci nu arunca doar blesteme si farmece asupra dusmanilor, ci ofera si asistenta medicala, tratand diverse afectiuni dupa metode naturiste. De asemenea, tot mai multi politicieni africani angajeaza pe bani grei serviciile cat mai multor vrajitori care primesc sarcina de a “distruge” din punct de vedere psihic si emotional rivalii din alte partide.

Sursa: Live Science

Lasati un raspuns