Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Prima Sfanta Impartasanie in comunitatea catolicilor romani din Roma

Duminica, 22 mai, comunitatea catolicilor romani din Roma a trait un moment de intensa bucurie in credinta: Prima Sfanta Impartasanie a 22 copii, transmite Romanian Global News, care citeaza Episcopia Romano-Catolica de Iasi. Celebrarea acestui eveniment in cadrul timpului pascal a aratat tuturor credinciosilor ca intalnirea cea mai profunda si autentica cu Isus cel Inviat are loc prin impartasirea din painea vietii si potirul mantuirii, cu trupul si sangele lui Cristos.

Pe drumul pregatirii pentru aceasta sarbatoare, cei 22 de copii, 9 din comunitatea din San Vitale si 13 din comunitatea din Grotte Celoni, au fost insotiti de pr. paroh Isidor Iacovici, precum si de sr. Alina Ignat, la S. Vitale, iar la Grotte Celoni, de sr. Maria-Ingrid Arbonos si Adriana Solomon. Evidentele emotii ale copiilor si familiilor lor au marit fervoarea participarii la sfanta Liturghie si au dat celebrarii o deosebita nota de caldura si vitalitate.

In cadrul omiliei, parintele paroh i-a ajutat pe copii sa descopere si mai mult iubirea prietenului lor cel mai mare, Isus, care doreste sa devina tot mai prezent in viata lor si de aceea li se daruieste mereu in taina Euharistiei. Primirea lui Isus in sfanta Impartasanie reprezinta de asemenea primirea unei puteri dumnezeiesti care ajuta in invingerea raului si pacatului, asa cum arata si exemplul sfantului Dominic Savio.

Spre finalul cuvantului de invatatura, pr. Isidor le-a amintit copiilor si familiilor lor ca aceasta sarbatoare nu inseamna in primul rand un punct de sosire, ci un nou inceput in viata lor de credinta, primul dintr-un lung sir de momente de impartasire cu Cristos.

Punctul culminant al participarii la sfanta Liturghie a fost, bineinteles, cel al impartasirii copiilor din sfanta taina. Hainele lor de sarbatoare semnificau tocmai sarbatoarea din sufletele lor in momentul primirii lui Cristos Euharisticul.

La sfarsitul Liturghiei unul dintre copii a multumit tuturor celor care i-au insotit pe acest drum si, in acelasi timp, a adresat parintilor rugamintea de a-i ajuta sa retraiasca acest moment in fiecare duminica aducandu-i la biserica, in ciuda distantelor mari pe care trebuie sa le parcurga pentru a ajunge la Casa Domnului.

Lasati un raspuns