Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Religia, politica şi frecvenţa consumului de alcool, puncte cheie în alegerea unui partener

Religia, politica şi frecvenţa consumului de alcool, puncte cheie în alegerea unui partener

Cercetătorii de la Universitatea Rice şi Universitatea din Nebraska au studiat mai bine de 5.000 de cupluri pentru a observa cât de similare sunt convingerile politice între soţi.
În studiul lor, numit The Politics of Mate Choice (Politica alegerii partenerului), cercetătorii explică faptul că noţiunea de atragere a contrariilor nu se adevereşte mereu, din punct de vedere ştiinţific.

“Soţii seamănă între ei, de la aspectul fizic (înălţime, greutate, culoarea pielii, circumferinţa gâtului şi mărimea lobului urechii), până la statutul social – educaţie, venit, vârstă, ocupaţie- şi alte trăsături precum personalitatea şi inteligenţa”, explică cercetătorii.

Cu toate acestea, specialiştii au descoperit că cele mai mari similarităti se întrevăd la nivelul participării la slujbele religioase şi la cel al convingerilor politice, care se pare că pot compensa personalitatea şi chiar aspectul fizic. Pe locul trei în topul asemănărilor dintre soţi s-a clasat frecvenţa consumului de băuturi alcoolice.

Rezultatele studiului s-au arătat valabile atât în cazul relaţiilor de scurtă durată, cât şi al celor care au durat peste 60 de ani. Acest lucru, spun cercetătorii, sugerează că majoritatea cuplurilor se formează pe baza acestor valori, infirmând ideea că asemănările s-ar dezvolta în timp.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că studiul nu indică dacă familiile formate din membri cu aceiaşi vederi politice sunt mai fericite decăt altele, ci doar că majoritatea cuplurilor sunt alcătuite din membri cu aceleaşi convingeri.

Studiul cuprinde şi o listă de caracteristici, expuse de la cea mai des întîlnită caracteristică, pâna la cea mai rară, care se găsesc, de regulă, la ambii parteneri,:

– frecvenţa de participare la slujba religioasă

– convingerile politice

– frecvenţa consumului de băuturi alcoolice

– educaţia

– înălţimea

– frecvenţa fumatului

– greutatea

– durata de somn

– aspectul fizic

O altă listă arată principalele probleme asupra cărora partenerii de cuplu au aceleaşi păreri:

– religia în şcoli

– avortul

– drepturile homosexualilor

– pedeapsa cu moartea

– emanciparea femeii

– energia nucleară

– astrologie

– predispoziţia de a lua un drog periculos

– arta modernă

– cenzura

– credinţa că este bine să respecte regulile

– plăcerea de a intimida alţi oameni

Sursa: Time

Lasati un raspuns