Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mitropolia Basarabiei reinfiinteaza Episcopiile de Cahul şi Bălţi

Adunarea Eparhială a Mitropoliei Basarabiei, care tine de Biserica Ortodoxa Romana, a hotarat reînfiinţarea a două Eparhii în sudul şi nordul Basarabiei, la Cahul şi Bălţi. Pentru alegerea celor doi episcopi, Adunarea Eparhială a votat în şedinţă decizia de constituire a circumscripţiilor electorale. Decizia a întrunit votul unanim al membrilor Adunării Eparhiale, transmite Romanian Global News.

«Cele două Eparhii au existat în aceste zone în perioada interbelică, prima cunoscută sub denumirea de Episcopia Ismail – Cetatea-Albă şi cea de-a doua ca Episcopie a Hotinului», a anunţat în cadrul Adunării ÎPS Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor.

Potrivit Înalt Prea Sfinţiei Sale, la baza deciziei stau realităţile istorice interbelice, în care cele două Episcopii au activat în acelaşi spaţiu canonic comun al Bisericii Ortodoxe Române. «Dat fiind faptul că geografic aceste spaţii nu mai sunt astăzi integral în teritoriul Moldovei de la est de Prut, aşezarea celor două Episcopii se va face în alte centre administrative, din aceeaşi zonă: Cahul şi Bălţi», a precizat ÎPS Petru.

Lasati un raspuns