Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Justin Sigheteanul solicita autoritatilor judetului sa lupte pentru evitarea regionalizarii din 2012, cu judetul Maramures scos pe usa din dos

Regionalizarea din 2012 bate la usa. Maramuresul este foarte aproape de a fi scos pe usa din dos, in forma propusa de guvernanti. Pentru ca autoritatile locale si judetene stau cu mainile in san, reprezentantii Bisericii le cer acestora sa ia atitudine, pentru evitarea unui dezastru prefigurat pentru maramureseni.
Justin Sigheteanul, arhiereul-vicar al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, atrage atentia asupra pericolului reprezentat de regionalizarea avuta in vedere de actuala guvernare.

Inaltul prelat ortodox considera ca includerea Maramuresului in aceeasi regiune cu Cluj-Napoca si Bistrita-Nasaud reprezinta o mare pierdere pentru judet. Maramuresenii ar fi lasati la coada listei in ceea ce priveste investitiile.

De asemenea, dezvoltarea turismului in zona Maramuresului istoric ar avea de suferit. Din punctul sau de vedere, pentru Maramures, ideala ar fi o regiune alaturi de judetele Satu-Mare si Salaj, ceea ce ar insemna ca Baia Mare ar deveni centrul administrativ al acesteia. O atare regiune ar insemna si pastrarea unei structuri bisericesti formate de-a lungul timpului.

„Regionalizarea inseamna un pas spre progresul natiunii. Insa trebuie sa vedem si cele mai bune cai pentru acest lucru. Viitoarea regiune trebuie sa mentina unite judetele Maramures si Satu-Mare, pentru pastrarea identitatii actualei Episcopii”, a punctat Justin Sigheteanul.

Recent, presedintele Traian Basescu a anuntat ca va demara discutiile cu partidele politice in privinta restructurarii teritoriului Romaniei. Astfel, conform proiectului initiat de UDMR – partid care are un cuvant tot mai greu de spus in ceea ce priveste soarta romanilor, incepand cu anul 2012, Romania va fi impartita pe regiuni, judetele urmand sa dispara. In cadrul celor 16 regiuni, Maramuresul va face parte din regiunea de dezvoltare Cluj-Napoca – Bistrita-Nasaud.

Lasati un raspuns