Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Primul hram al parohiei din Nigocin in Timoc

În data de 25 mai, în anul mântuirii 2011, din mila şi prin purtarea de grija a Lui Dumnezeu, în oraşul Negotin s-a sărbătorit praznicul ocrotitorului parohiei, Sfântul Ioan Valahul. La Sfânta Liturghie care a fost slujită de către Prea Cucernicul Părinte Boian Alexandrovici, protopop al Daciei Ripensis, Părintele Micu Ioan Liviu, secretar al protopopiatului Daciei Ripensis, Părintele Diacon Adrian Mazilița de la Episcopia Severinului şi Strehaei, au participat Maica Emilia, monahia Episcopiei Severinului și Strehaiei şi numeroşi credincioşi din Valea Timocului, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Primul hram al parohiei din Nigocin in Timoc
„Un motiv pentru care am ales pe Sfântul Ioan Valahul ca ocrotitor al parohiei de Negotin, este că face parte din neamul nostru. Căci cine ne poate înţelege mai bine nevoile şi îndeplini cererile decât unul dintre înaintaşii noştri. Asemenea Sfântului Ioan, şi noi trebuie să ne mândrin că suntem români, dar mai ales să ne mândrim că suntem creştini.

Primul hram al parohiei din Nigocin in Timoc

Este numit valahul, pentru că de origine este din Valahia, adică Ţara Românească. În istoria ţărilor române este cunoscut faptul că Moldova, Valahia şi Transilvania au format România Mare. Până în zilele noastre Mitropolia Ţării Româneşti este numită Mitropolia Ungrovlahiei. Acestea sunt doar câteva dovezi istorice, cu care ne putem recâştiga identitatea de neam şi credinţa în Dumnezeu celui viu”, a spus Părintele Ioan Liviu Micu în cuvântul de învățătură.

Lasati un raspuns