Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Exista Rai sau viata dupa moarte?

Stephen Hawking, renumitul fizician britanic, socheaza din nou, de aceasta data cu teorii privind viata de dupa moarte si scopul omenirii.

“Raiul este o poveste pentru cei care se tem de intuneric”

Intr-un interviu in exclusivitate pentru The Guardian, Stephen Hawking a impartasit idei despre moarte, respingand credinta Divinitatii potrivit careia “mergem in ceruri”.

“Credinta ca dupa moarte ne asteapta cerul sau orice altceva este o poveste pentru cei care se tem de intuneric. Privesc creierul ca pe un calculator care inceteaza sa mai functioneze cand componentele sale se strica. Nu exista rai sau viata dupa moarte pentru calculatoarele stricate”, spune omul de stiinta.

Nu Dumnezeu a creat Universul! Dar cine?

Anul trecut, Hawking isi exprima, raspicat, in noua sa carte, “The Grand Design”, opinia asupra legilor fizicii care stau la baza creatiei Universului, declarand ca Dumnezeu este redundant. Potrivit teoriilor exprimate in 2010, nu este nevoie de un creator pentru a ne explica existenta Universului. Ideile au provocat la acea vreme nemultumirea liderilor religiosi. Hawking era de parare ca galaxiile, stelele si, implicit viata, au luat nastere din mici fluctuatii cuantice petrecute in primele etape de existenta ale Universului: “Stiinta prezice ca multe feluri de Universuri vor fi create spontan, din nimic. Este o chestiune de noroc din care facem si noi parte”.

“Deoarece exista o lege asa cum este gravitatia, Universul poate si se va crea singur din nimic. Creatia spontana este motivul pentru care exista ceva in locul a nimic, motivul pentru care Universul si noi existam. Nu este necesara invocarea lui Dumnezeu, Care, pe baza unui plan bine stabilit, a pus Universul in miscare”, explica fizicianul.

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o boala neuromotorie la varsta de 21 de ani, medicii preconizand ca va fi fatala in cativa ani. Hawking a sfidat insa diagnosticul, iar astazi, la 69 de ani, este cel mai cunoscut om de stiinta. Personal, ideea ca ar putea muri nu il sperie pe profesorul si omul de stiinta Hawking: “Am trait cu gandul ca voi muri curand in ultimii 49 de ani. Nu imi este frica de moarte, dar nici nu ma grabesc sa mor fiindca mai am multe de facut”.

Lasati un raspuns