Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Idei de calatorie: Unde mergem in iunie?

1. Muntenegru

Planuiti o calatorie in luna iunie? Iata cateva din cele mai bune locuri de vizitat in luna lui ciresar si un loc pe care trebuie sa-l evitati!

1. Muntenegru

Avand in vedere ca temperatura apei marii in acest colt al fostei Iugoslavia ajunge la 28 de grade Celsius, nu este de mirare ca orase istorice de pe afla pe coasta Mediteranei, precum Kotor si Budva au capatat tot mai multa popularitate.

Aici se gasesc cu greu locuri de dormit vara, insa daca mergeti in iunie cu siguranta veti evita “hoardele de turisti”.

2. Provence

2. Provence www.flickr.com/photos/mike23/12503891/

Lanuri intregi de lavanda se intind peste tot in Provence, invaluid in iunie totul intr-o mireasma ce trage la relaxare si somn.

Daca sunteti atinsi de visul rural francez, faceti un drum pana la maiestuosul Parc National du Mercantour (foto) care se afla in aceasta regiune, pentru a-l prinde in maxima-i splendoare.

3. Grecia

3. Grecia www.flickr.com/photos/archer10/2215086669/

Desi exista Broadway si West End, Grecia ramane adevarata casa a teatrului.

Arta este la maximul ei in iunie, asa ca rezervati-va un loc la un concert de muzica clasica sau la o piesa de treatru in apropiere de ruinele antice din zona Dealului Lykavittos.

4. Peru

4. Peru www.flickr.com/photos/danielmaciel/4911051260/

Drumul pana la Macchu Pichu este unul dintre cele mai frumoase trasee montane posibile.

In iunie umiditatea este scazuta, ceea ce inseamna ca nu va veti pierde jumatate din greutatea corporala ca sa ajungeti acolo.

De evitat: Orientul Mijlociu

De evitat: Orientul Mijlociu www.flickr.com/photos/luigi_and_linda/4339893233/

Adoptarea unui stil vestimentar similar cu cel al localnicilor nu va fi o afinitate culturala in acesta luna, ci o necesitate, pentru ca de la Dubai pana in Egipt, vorbim de temperaturi care pleaca de la 40 de grade Celsius. Pentru o experienta mai placuta, asteptati pana in octombrie, cand urmeaza alte sapte luni de caldura, insa nu atat de extrema.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns