Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfarsitul lumii se amana

Camping este Predicatorul Harold Camping, care sustinea ca pe 21 mai vine sfarsitul lumii, este “tulburat si derutat” ca n-a venit Apocalipsa, insa mai are o “speranta”: 21 octombrie.

Camping este “tulburat si foarte derutat”

Potrivit lui Camping, bunii crestini au fost ridicati la cer, sambata, incepand cu ora locala 18.00, si cei care nu vor fi in masura sa treaca prin portile Raiului sambata vor trai in infern pe pamant pana la 21 octombrie, cand Dumnezeu va sfarsi cu acesta pentru totdeauna, distrugand fiecare fiinta si fiecare lucru.

Deci, daca am scapat de 21 mai, sustinatorii lui Camping spun ca Apocalipsa ar putea avea loc acum pe 21 octombrie.

Sambata dupa amiaza, Camping a ales sa petreaca sfarsitul lumii alaturi de sotia lui la resedinta lor, din Oakland. Acesta nu a vrut sa faca nicio declaratie, insa sotia acestuia a marturisit ca sotul ei este “tulburat si foarte derutat” de faptul ca evenimentele nu s-au desfasurat dupa cum a prezis el, scrie DailyMail.

Potrivit unui angajat al radioului lui Camping, Family Radio, Camping si ceilalti sustinatori apropiati ai acestuia se vor intalni marti pentru a stabili cand si cum vor transmite la nivel mondial “scuzele de rigoare”.

Ce se intampla cu cei care credeau in “Apocalipsa”

Ce se intampla cu cei care credeau in “Apocalipsa” captura foto din dailymail.co.uk

Gregory LeCorps, care a crezut cu tarie in aceasta profetie a renuntat la locul sau de munca dintr-o institutie medicala si a plecat, impreuna cu sotia si cei cinci copii, sa avertizeze oamenii ca ridicarea la cer a celor drepti este iminenta, scrie mediafax.ro.

Si Robert Fitzpatrick, un american in varsta de 60 de ani, si-a cheltuit toate economiile (140,000 de dolari) pentru a propovadui spusele lui Camping.

Fitzpatrick, care a asteptat sfarsitul lumii in piata Times Square, din New York, marturisea ca nu-i vina sa creada ca nu s-a intamplat nimic.

Nimeni nu garanteaza ca cei care au sustintut financiara aceasta miscare isi vor primi banii inapoi, dar boardu-ul organizatiei spera ca Dumnezeu le va arata o cale. Sau poate astepata pana pe 21 octombrie.

Afacerea ,,Apocalipsa” i-a adus batranului de 89 de ani peste 72 de milioane de dolari. Se pare ca averea pastorului a crescut pana la 120 de milioane dupa ce anuntul ca Apocalipsa va avea loc pe 21 mai, scrie realitatea.net.

Profetia, intampinata cu umor de americani

Profetia, intampinata cu umor de americanicaptura foto din twitter.com

Michael Bloomberg, care este evreu si, prin urmare nu va merge la ceruri, potrivit lui Camping, a promis in cadrul emisiunii sale radiofonice de vineri sa suspende stationarea alternativa daca sfarsitul lumii va veni sambata, scrie mediafax.ro.

Acest regim alternativ este detestat de locuitorii din New York, obligati sa isi mute masinile pentru a permite curatarea strazilor.

  • Un grup de atei a programat un picnic intr-un parc, sambata dupa-amiaza, contand pe faptul ca vor avea mult spatiu la dispozitie, dupa ce crestinii vor pleca in paradis. Barurile au pus afise cu “cinci pana la sapte Rapiri”, asumandu-si riscul ca cei care cred in asa ceva sa plece fara sa plateasca, formalitate devenita fara importanta cu cateva ore inainte de Marele Sfarsit.

Amatorii de petreceri au inceput sa organizeze petreceri-surpriza “Rapirea” in toata tara, pentru a saluta bucuria celor care vor trebui sa plece.

Pe contul de Twitter dedicat acestui eveniment, mesajele se succed cu prea mare rapiditate pentru a putea fi citite. Un sceptic declara, de exemplu, ca Dumnezeu nu ar trebui sa aleaga o sambata in mijlocul sezonului de cricket.

Pe site-ul de vanzari Craigslist, mii de persoane necredincioase propun cumpararea bunurilor celor care se pregatesc sa se ridice la cer, in timp ce un grup de atei afirma ca a vandut sute de contracte promitand sa se ocupe de animalele domestice ale celor care vor pleca.

Din ce in ce mai multe persoane intentionau pe Twitter sa se amuze lasand pe trotuare sau peluze haine vechi si incaltaminte pentru a sugera o ridicare la cer a propietarului lor.

Ce se intampla cu falsii profeti daca nu vine Apocalipsa?

Ce se intampla cu falsii profeti daca nu vine Apocalipsa? flickr.com

Potrivit ziare.com, exista o intreaga literatura psihologica care incearca sa explice ce se intampla cu profetii si credinciosii lor, o data ce Apocalipsa rateaza intalnirea.

Psihologul Festinger a fost fascinat de felul in care oamenii trateaza informatiile care nu se ridica la inaltimea credintelor noastre si a suspectat ca suntem puternic motivati sa gasim o rezolvare la acest conflict, o stare mentala numita de el “disonanta cognitiva”.

Pentru cei care se inspira din Biblie, slate.com spune ca exista o fraza in Deuteronom 18:21-22 care ilustreaza de ce o profetie esuata poate sa nu zguduie fundatiile credintei unei persoane si nici nu-i creeaza disonanta cognitiva. In acest pasaj se spune: “Poate va intrebati ‘Cum putem sti cand un mesaj nu a fost vorbit de Domnul?’. Daca ceea ce proclama un profet in numele Domnului nu are loc, acela este un mesaj pe care nu l-a rostit Domnul. Profetul a vorbit increzut, asa ca nu va alarmati”.

Asadar, doar profetiile care se implinesc sunt de la divinitate, iar profetiile esuate sunt puse pe seama imperfectiunii umane, deci un intreg sistem de credinte nu poate fi distrus de o greseala omeneasca.

Cand farfuriile zburatoare nu si-au anuntat prezenta pe Pamant in 1976, secta Unitariana si-a refacut profetia, in asa fel incat sa se refere generos la un moment “in viitor”, dand vina pe mintile inguste ale oamenilro care nu inteleg marele plan al extraterestrilor.

Cand o grupare penticostala condusa de doamna Shepard a iesit din buncare dupa o luna de izolare, a fost incantata sa descopere ca holocaustul nuclear divin nu a avut loc si a apreciat ca a trecut un test de credinta.

Calculele lui Camping

Calculele lui Camping flickr.com

Camping a calculat momentul exact al Inaltarii plecand de la Potop, cu 4990 de ani inainte de nasterea lui Iisus, adaugand mai intai 7000 de ani pentru ca in Biblie “Dumnezeu ne aminteste ca o zi este ca o mie de ani” si apoi scazand un an din cauza diferentei de calendar dintre Vechiul si Noul Testament. El a ajuns astfel la anul 2011, potrivit site-ului de Internet Family Radio al lui Camping, citat de mediafax.ro.

Predicatorul a lansat o profetie similara in urma cu multa vreme, anuntand sfarsitul lumii pentru 1994.

Lasati un raspuns