Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Maestrul de Kung Fu, crestin ortodox: batut de profesorul de religie

Un elev de clasa a VI-a a fost lovit cu picioarele de Rares Poputoaia, profesorul de religie, fiindca s-a ridicat din banca fara sa-i ceara voie ca sa aduca creta la tabla. “M-a scos pe hol si mi-a dat cu piciorul in fund, apoi un genunchi sub coaste”, isi aminteste baiatul. Copilul este in grija bunicilor. Acestia nu au vrut sa depuna plingere la Politie. “Fiind un om credincios, l-am iertat”, spune bunicul. Cazul a fost adus in atentia autoritatilor de conducerea scolii, care i-a suspendat contractul de munca profesorului de 31 de ani. Poputoaia nu este la prima isprava de acest gen. In urma cu doua luni, el i-a spus unui elev ca este posedat de diavol. Copilul din urma este de confesiune catolica. Imediat dupa incident, profesorul de religie a intrat in concediu medical .

Profesorul de religie de la Scoala “Iordache Cantacuzino” din Pascani care in urma cu aproape doua luni i-a spus unui elev de clasa a VII-a (de confesiune catolica, n.r.) ca ar fi posedat de diavol, a recidivat in comportamentul sau violent. Rares Poputoaia, profesor de 31 de ani, a agresat la inceputul saptaminii trecute un elev ortodox de clasa a VI-a, dintr-un motiv banal. Din spusele bunicului sau, baiatul a fost lovit de catre profesor cu picioarele in spate si in fund, pentru ca nu si-ar fi cerut voie sa mearga dupa creta. “Nepotul meu, vazind ca nu mai este creta la tabla si ca profesorul nu mai avea cu ce sa scrie, fiind de serviciu, s-a ridicat din banca ca sa aduca o bucata de creta. Cind s-a intors, enervat ca nu i-a cerut voie, profesorul l-a scos pe hol si a inceput sa ii dea suturi in fund si in spate. Fiind un om credincios, l-am iertat, nu m-am dus sa fac plingere la Politie, pentru ca nu am vrut sa ii fac rau. M-am gindit ca a avut o iesire nepotrivita, necontrolata”, a povestit bunicul baiatului, de loc din Blagesti (suburbie a Pascaniului). De cealalta parte, conducerea scolii a semnalat cazul politiei din Pascani, care a demarat o ancheta impotriva profesorului. Totodata, Consiliul de Administratie al scolii a hotarit sa ii suspende temporar contractul de munca.

“Respira foarte greu”

Incidentul s-a petrecut lunea trecuta, in timpul orei de religie, cu zece minute inainte de pauza. Eusebiu, elev in clasa a VI-a B la Scoala “Iordache Cantacuzino”, a devenit victima profesorului sau, pe fondul unui acces de furie al acestuia. Din cauza ca nu ii ceruse voie sa iasa din banca, pentru a aduce creta, profesorul Poputoaia a simtit nevoia sa ii dea elevului o lectie. “Am iesit din banca ca sa merg la dulap sa iau creta pentru la tabla, fiindca nu mai era, si pentru ca nu i-am cerut voie, profesorul s-a enervat, m-a scos pe hol si mi-a dat cu piciorul in fund, apoi un genunchi sub coaste. Tot incercind sa ma trag, ca sa nu ma mai loveasca, am ajuns in zona scarilor. Am vrut sa fug de el pe scari, m-am smucit si am cazut. M-a ridicat repede si m-a dus in clasa, apoi mi-a spus ca ii pare rau. Pentru ca ma durea tare spatele, doamna directoare m-a trimis cu bunica la spital, insa acolo mi-au spus ca nu era nimic grav”, a povestit baiatul. “Respira foarte greu dupa incident si era foarte speriat, fiindca il lovise puternic cu virful pantofului. L-am intrebat pe baiat de ce nu a strigat dupa ajutor – ar fi venit un gardian sau un profesor – si mi-a spus ca nu a vrut sa deranjeze orele”, a adaugat Daniela Simion, directoarea scolii. Nici conducerea scolii, si nici bunicii baiatului nu inteleg de ce profesorul l-a agresat pe baiat. “Eu il am elev din clasa a III-a – sint profesoara lui de engleza -, iar comportamentul lui e absolut normal, chiar nu am ce sa ii reprosez”, a spus directoarea scolii.

A intrat in concediu medical

“E un copil cuminte, timid si foarte naiv, si spun asta pentru ca toate boacanele pe care le fac colegii la scoala in capul lui se sparg. Acasa nu ne-a creat niciodata probleme, nu ne raspunde, asculta de noi de vorba. Nu i-am dat o palma, doar tatal lui il batea cit a stat cu el in Italia, pina in clasa a III-a. Stiind ca este un copil care nu are dragoste de mama si de tata, profesorul ar fi trebuit, din contra, sa se fi atasat de el, nu sa il bata”, a spus si bunicul elevului. Imediat dupa incident, conducerea scolii a alertat politia si pe bunicii baiatului, care au grija de acesta, parintii lui fiind despartiti si plecati din tara. “Bunicul nu a vrut sa depuna plingere impotriva profesorului, politia s-a autosesizat la chemarea noastra si a demarat o ancheta, care e in desfasurare. Chiar de a doua zi, de pe 24 mai, am inceput si noi o ancheta disciplinara, iar Consiliul de Administratie al scolii a hotarit suspendarea temporara a contractului de munca, pe durata desfasurarii anchetei”, a precizat Daniela Simion. Profesorul Poputoaia a recunoscut la scoala ca l-a maltratat pe elev, dar a solicitat concediu medical chiar de pe 24 mai, ziua in care au inceput cele doua anchete. “Imediat dupa incident, in discutiile pe care le-a avut cu mine, cu directorul adjunct, cu diriginta baiatului, cu bunicii acestuia si cu politia, profesorul nu a negat nici un moment ceea ce a facut, iar explicatia lui a fost ca nu s-a putut controla. Dar a doua zi a venit cu cerere de concediu medical pina pe 31 mai. Dat fiind ca avea avizul medicului de familie, eram obligati sa ii dam concediu, dar din momentul in care revine la scoala intra in vigoare decizia de suspendare temporara a contractului de munca”, a mentionat directoarea scolii. Dascalul nu a putut fi contactat pina la inchiderea editiei, pentru a oferi o explicatie in legatura cu cele semnalate de conducerea scolii si de bunicul baiatului.

“Domnul profesor ar trebui sa se reorienteze”

In conditiile in care se intoarce din concediu pe 1 iunie, profesorul Rares Poputoaia nu va mai putea tine ore la nici o clasa pina pe 13 iunie, cind se incheie anul scolar, perioada in care nici nu va fi platit. Fiind suplinitor calificat, contractul de munca pe care l-a incheiat cu scoala in septembrie 2010 va inceta de drept pe 31 august. In opinia oficialilor din Inspectoratul Scolar, profesorul Poputoaia ar trebui sa se reorienteze spre un alt domeniu de activitate. “Dupa acel incident cu elevul de confesiune catolica, cind a dat dovada de agresivitate verbala, profesorul a fost consiliat de preotul inspector si de preotul de la protopopiatul din Pascani si am inteles ca s-ar mai fi potolit. Daca are probleme, sa se caute la doctor, sa mearga la consiliere sau sa aleaga viata monahala…Domnul profesor mai are o ancheta la politie, pentru sustragere de bunuri. Un parinte l-a reclamat ca i-a luat telefonul copilului sau in timpul orei si nu i l-a mai inapoiat decit dupa un numar de zile. Si acest incident s-a petrecut tot pe fondul pierderii cumpatului. Daca nu isi poate schimba conduita, cred ca domnul profesor ar trebui sa se reorienteze, fiindca nu poti sa iti creezi un background de bau-bau, mai ales ca profesor de religie, astfel incit copiii sa fie timorati tot timpul in prezenta ta”, a punctat Cristinel Iordachioaia, inspector de management pentru scolile din zona Pascani.

Rares Poputoaia i-a spus unui elev de confesiune catolica ca ar fi posedat de diavol (foto: http://www.ziarulorizont.ro/)

Preluare dupa http://ziaruldeiasi.ro

Lasati un raspuns