Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Profesor de religie sanctionat dupa ce a descoperit Diavolul in scoala

Acesta il catalogase pe un elev, de confesiune catolica, ca fiind “posedat de Diavol”. In plus, l-a notat cu 5, desi elevul are numai 9 si 10 la celelalte materii. Conducerea scolii i-a dat avertisment si l-a pus sub monitorizare. Incidentul s-a petrecut la Pascani.
Profesorul de religie de la Scoala “Iordache Cantacuzino” din Pascani, care a fost acuzat ca l-a catalogat pe un elev ca fiind “posedat de diavol”, a fost sanctionat cu avertisment.
“Profesorul a primit avertisment din partea comisiei de disciplina, plus ca va fi monitorizat si consiliat de catre membrii din comisia de asigurare a calitatii si de catre conducere. Vom incerca sa remediem comportamentul acestuia, dar si sa supraveghem atmosfera de la clasa. Cel mai important e sa realizeze impasul in care se afla, pentru ca si-a deformat perceptia despre o materie, aici e problema cea mare”, a precizat Daniela Simion, directoarea scolii.

Directoarea: “Nu se mai poate umbla la acea medie”

Reclamatia la adresa profesorului a fost depusa la scoala si la inspectorat, luna trecuta, de catre mama unui elev din clasa a VIII-a, de confesiune catolica. Mama si-a exprimat nemultumirea fata de modul in care profesorul de religie s-a comportat fata de fiul ei, in ultima zi din primul semestru. Ea s-a plins ca profesorul i-a pus baiatului nota 5 pe nedrept si ca ar fi spus despre el ca ar fi “posedat de Diavol”. “Din pacate, este o expresie pe care domnul profesor o foloseste la toate clasele si la toate orele. Mi-au semnalat acest lucru mai multi elevi si parinti, astfel ca am fost nevoiti sa il atentionam, dar, din pacate nu a inteles si nici nu intelege ca nu trebuie sa o foloseasca. Fiind obisnuit asa, nu se poate indrepta peste noapte”, a mentionat Daniela Simion.

In ceea ce priveste nota mica, directoarea atrage atentia asupra faptului ca lucrurile sint neclare, in conditiile in care elevul este de 9 si 10 la celelalte materii. “Realitatea e ca nu se mai poate umbla la acea medie. Din pacate, ramine cu 8 la religie, desi este un copil cu potential, de 9 si 10 la celelalte discipline. Fiind un copil care ne face cinste si avind in vedere ca orice sutime conteaza la admiterea in clasa a IX-a, faptul ca a ajuns sa pateasca asa ceva ne-a suparat foarte tare”, a explicat directoarea Simion.

Directoarea a mai atras atentia ca profesorul de religie este exagerat de exigent. “Exagereaza in privinta rigorilor impuse de confesiunea ortodoxa. Orice gest al copiilor este interpretat ca nefiind conform cu dogma religioasa si impune la clasa reguli mult prea stricte. Copiii nu au cum sa reactioneze pozitiv la asa ceva, dimpotriva, ajung sa se indeparteze de obiect din cauza manierei in care este predat. Din pacate, noi il putem controla
doar in limita regulamentelor scolare”, a semnalat Daniela Simion.

Scoala “Iordache Cantacuzino” ar putea “scapa” insa  de profesorul de religie Rares Poputoaia, din toamna, intrucit in prezent ocupa postul ca suplinitor.

Preluare dupa http://ziaruldeiasi.ro

Lasati un raspuns