Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Slujba de pomenire in cinstea ostasilor inmormantati la Cimitirul Eroilor din Chisinau

Jurnal Trust Media, Asociaţia Republicană a Participanţilor la Războaie, Asociaţia de Drept Umanitar, Asociaţia Victimelor Regimului Comunist și al Veteranilor de Război ai Armatei Române Asociaţia Foştilor Deportaţi și Deţinuţi Politici din Moldova, in conlucrare cu Consiliul Mondial Român, cu sediul în Los-Angeles, organizează în ziua de vineri, 3 iunie, la ora 12:00, o slujbă de pomenire în cinstea eroilor căzuţi la datorie, în timpul celor două războaie mondiale şi înhumaţi în Cimitirul Eroilor sectorul Botanica din Chisinau, transmite Romanian Global News.

De reţinut este faptul că în acest cimitir şi-au găsit locul de veci militari din şapte armate beligerante – români, ruşi, austrieci, cehi, francezi, greci, polonezi, pe care jertfa supremă i-a unit întru veşnicie, prilej de profundă meditaţie şi înţelegere a tot ce a fost.

În perioada sovietică, cimitirul eroilor a fost demolat cu buldozerele, iar în prezent îşi mai păstrează parţial construcţia monumentală de la intrare şi fundaţia fostei capele.

“Invităm pe aceasta cale bisericile ortodoxe şi catolică, reprezentanţele diplomatice ale ţărilor re spective, mass-media, guvernul și conducerea capitalei Republicii Moldova.
Numai printr-un efort comun vom reuşi să refacem cimitirul internaţional şi să cinstim memoria celor care ne-au iubit atât de mult, încât şi-au sacrificat viaţa pentru noi. Sperăm ca ambasadele României, Rusiei, Franţei, Austriei, Poloniei, Cehiei şi Slovaciei nu vor rămâne indiferente faţă de mormintele compatrioţilor lor”, se arata intr-un comunicat semnat de Consiliul Mondial Roman.

Lasati un raspuns