Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Muzeul Sticlei – Perla muzeelor din Shanghai

Transparent, colorat, fragil, glossy, delicat si lista epitetelor poate continua. Muzeul Sticlei din Shanghai le reuneste pe toate sub semnul elegantei.
„100 de muzee in 10 ani”. Imi permit sa incep cu aceasta afirmatie, dar in acelasi timp sa precizez ca nu am spus-o asa…, fara rost. „100 de muzee in 10 ani” este, probabil, unul dintre cele mai curajoase si ambitioase proiecte culturale care se desfasoara in prezent in China.

Uimitoare este dorinta chinezilor de a demonstra ca in absolut orice domeniu pot sa fie lideri (cel putin ai continentului asiatic), iar faptul ca in prezent lucreaza la un proiect cultural atat de ambitios demonstreaza acest lucru.

Revenind la cel mai nou muzeu din Shanghai, trebuie sa va spunem ca adaposteste in prezent cea mai mare colectie de obiecte antice din sticla, majoritatea provenind din patrimoniul national chinezesc.

Pe langa obiectele vechi muzeul mai adaposteste si o aripa dedicata culturii contemporane industriale unde sunt prezentate cele mai interesante concepte arhitecturale moderne care au la baza sticla.
Promovarea muzeului si PR-ul se realizeaza prin intermediul unei firme din Germania.

Preluare dupa http://www.yuppy.ro

Lasati un raspuns