Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

In curand, pe marile ecrane: Mahomed, filmul

In curand, pe marile ecrane: Mahomed, filmul

Compania media Al Noor Holdings din Qatar a anuntat duminica, in incheierea Festivalului de Film Doha Tribeca, posibilitatea asigurarii sumei de 150 milioane de dolari producatorului american Barrie Osborne in eventualitatea realizarii unei pelicule de lung-metraj despre Profetul Mahomed.
Barrie Osborne este un nume cu greutate in industria cinematografica de la Hollywood, fiind renumit mai ales pentru producerea unor trilogii cinematografice de mare succes, precum “Matrix” si “Stapanul Inelelor”. Mogulul media este deja in tratative cu executivii de la Al Noor in ceea ce priveste numarul de studiouri necesare turnarii filmului, distributia acestuia precum si adaptarea in limba engleza a proiectului.

Al Noor devine pe aceasta cale cea mai noua punte de legatura intre Hollywood, SUA si Orientul Mijlociu, unde companiile sunt nerabdatoare sa presteze activitati pentru realizatorii de filme si sa asigure o portretizare pozitiva a Islamului in lume. Clericul musulman si vedeta tv Seicul Yousef al-Qaradawi va servi drept consultant pentru proiectul cinematografic. “Mahomed a fost un geniu profund, care a fondat o religie, Islamul, al carei nume inseamna in limba araba “pace si reconciliere”. Asta aspiram sa reusim si noi cu acest film”, a declarat Osborne.

Totusi, in timp ce filmul va dori sa acopere intreaga viata a profetului, de la nasterea pana la moartea acestuia, o biografie cinematografica a lui Mahomed se va dovedi deosebit de dificila, avand in vedere ca profetul insusi nu va putea aparea in chip de personaj pe ecran. Conform legilor islamice, nici Mahomed si nici membri directi ai familiei sale nu pot fi reprezentati vizual. Ramane de vazut cu ce idee originala vor veni realizatori filmului, pentru a suplini aceasta paradoxala absenta.

Sursa: Dangerousminds

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns