Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Parohia ortodoxa romana din Glasgow organizeaza pelerinaj pe Insula Iona

Parohia ortodoxa romana “Intampinarea Domnului” din Glasgow, pastorita de Pr. Marcel Oprisan, organizeaza in perioada 8-10 iunie 2011 un pelerinaj pe Insula Iona, in cinstea Sfantului Columba, Apostolul Scotiei scrie Roman in UK citat de Romanian Global News.
In tot acest timp credinciosii il vor avea in mijlocul lor si pe Preasfintitul Marc, Episcop Vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale. Avand in vedere ca Insula Iona este o insula mica si spatiile de cazare sunt limitate, organizatorii ii roaga pe cei interesati sa ii anunte din timp pentu a rezerva locurile si a stabili modalitatile de transport.

Toti cei care vor sa participe la acest pelerinaj pe Insula Iona sunt rugati sa-l contacteze pe parintele Marcel Oprisan, parohul bisericii romanesti „Intampinarea Domnului” din Glasgow, la nr. de tel. 07817762075 sau prin e-mail la adresa marceloprisan@yahoo.com

Iona este o insula mica (1 mila latime si 3.5 mile lungime) din arhipelagul insulelor Inner Hebrides, Scotia, faimoasa pentru manastirea fondata acolo de Sfantul Columba din Iona si ca centru al crestinarii Scotiei. Deoarece in acet loc sfant au trait sute de monahi, este o bucurie si mai mare pentru grupul de pelerini romani ca va avea prilejul sa se roage in cea mai veche biserica de pe insula care dateaza din sec.al-IX-lea.

Lasati un raspuns