Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

TOP 10: Cele mai disputate teorii conspirationiste

11 Septembrie 2001Oamenii mereu au fost suspiciosi in legatura cu evenimentele care au schimbat lumea. Afla care sunt cele mai disputate teorii conspirationiste.

11 Septembrie 2001

Datorita puterii internetului si a televiziunii, teoriile conspirationiste care invaluie evenimentul de la 11 Septembrie – atunci cand teroristii din gruparea Al-Qaeda au atacat turnurile gemene din New York si Pentagonul din Washington – au intrecut amploarea celor legate de asasinatul lui John f. Kennedy. In ciuda declaratiilor ca Al-Qaeda a planuit, organizat si orchestrat atacurile, si a anchetelor oficiale si neoficiale, teoriile conspirationiste au un succes din ce in ce mai mare legat de eveniment, scrie The Telegraph

Teoriile pornesc de la ideea ca Guvernul a stiut dinainte de ceea ce o sa se petreaca dar nu a facut nimic ca sa opreasca acest lucru, pana la ideea ca administratia Bush a fost cea care, in mod voit a inchis ochii la aceste amenintari pentru ca si-a dorit un pretext pentru a ataca Orientul Mijlociu.

Un grup mai mare de oameni – care si-a luat numele de Miscarea Adevarului 11 Septembrie – au mentionat despre dovezi ca un avion nu a lovit Pentagonul si ca turnurile nu puteau fi doborate de impactul cu un avion.

Mai multi martori – printre care si pompieri, politisti si oameni care se aflau in turnuri in acesl moment – spun ca au auzit explozii sub nivelul unde au intrat avioanele (chiar la subsol sustin ei) chiar inainte de coliziuni.

La fel si cu asasinarea lui JFK, multi cred ca a fost o “treaba din interior”. Jurnalele stiintifice resping aceste ipoteze.

Asasinarea lui John F. Kennedy

Asasinarea lui John F. Kennedy www.flickr.com

JFK a fost impuscat vineri, 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas, la ora 12.30. El a fost ranit mortal de un glont in timp ce se afla in masina decapotabila cu sotia sa – Jacqueline Kennedy. Investigatia care a durat 10 luni si a fost condusa de Comisia Warren (1963-1964), investigatia Comitetului SUA pentru Asasinate (1976-1979) si alte investigatii guvernamentale au concluzionat ca Presedintele a fost asasinat de Lee Harvey Oswald – care a fost ucis de Jack Ruby in timp ce se afla in custodia politiei.

Suspiciuni privind teorii ale conspiratiei vin odata cu faptul ca Oswald a fost singurul care a tras de pe cladirea Depozitului de Carti care avea vedere la Dealey Plaza, locul prin care trecea Kennedy cand a fost impuscat. Filmul care surprinde impuscatura arata ca au existat cel putin 4 impuscaturi focuri de arma dintr-o directie diferita fat de cea unde se presupune ca a fost Oswald – afirmatie intarita de mai multi martori. Martorii cred ca impuscaturile veneau din spatele unui gard viu. Unde sa fie adevarul?

OZN-urile

OZN-urile http://www.flickr.com/photos/soapylove/1591517328/

Evenimentul care a dat startul unui jumatate de secol de teorii conspirationiste este cel legat de obiectele zburatoare neindentificate (OZN-uri, englz. UFO).
Ceva a aterizat in Roswell, New Mexico, undeva in iulie 1947 si – la inceput – autoritatile SUA au spus ca a fost un obiect zburator. Mai multi martori au spus ca au vazut resturi metalice intinse pe o zona foarte larga si cel putin unul din ei a spus ca a vazut ceva pe cer inaintea caderii. In ultimii ani, martorii au adaugat detalii importante, inclusiv ca o operatiune militara de amploare a avut loc pentru a scoate extraterestrii din nava, si ca au existat intimidari ale martorilor acestor evenimente extraordinare. In 1989, fostul antreprenor de pompe funebre, Glenn Dennis, a declarat ca a participat la autopsii ale extraterestrilor care au fost dusi la baza aeriana din Roswell.

Teoria conspirationista a fost raspandita de fortele militare care au schimbat in continuu povestea. La cateva ore dupa eveniment armata spunea reporterilor ca au recuperat o farfurie zburatoare, altii spuneau ca este un balon meteo. Un raport al Secretariatului Air Force lansat in 1995 a concluzionat ca materialul recuperat in 1947 este de fapt restul dintr-un program numit Mogulul, care implica baloane menite sa detecteze valuri de sunet generate de bombele rusilor. Un alt raport, eliberat in 1997, spune ca trupurile extraterestilor de care vorbesc militarii sunt de fapt o amintire distorsionata a unor cadavre sau corpuri ranite ale oamenilor care participau in cadrul proiectului.

Aterizarea NASA pe Luna

Aterizarea NASA pe Luna http://www.flickr.com/photos/trawin/4463055923/

Cateva din teoriile legate de acest subiect este ca astronautii de pe Apollo nu au aterizat pe Luna. NASA, si posibil altii, au inselat intentionat intregul public sa creada ca aterizarea a avut loc fabricand dovezi precum poze, transmisii, casete, mostre de roci. Probabil ca NASA si cei implicati in aceasta actiune continua sa participe la conspiratii si in ziua de azi.

Cei care cred ca NASA a fabricat evenimentul,  spun ca vad detalii ciudate in pozele din misiune (lipsa stelelor, steagul ciudat, umbrele care cad in directii diferite. Au fost generate atatea teorii ca nici nu stii ce sa mai crezi.

Iluminati si Noua Ordine Mondiala

Iluminati si Noua Ordine Mondiala http://www.flickr.com/photos/elirook/3116349267

O consipiratie in care un grup foarte puternic si secretos (Iluminati, Bilderberg Group sau alte nume) conduce lumea din intuneric printr-un singur guvern. Mai multe evenimente istorice se spune ca au fost opera acestui grup cu un scop – Noua Ordine Mondiala. Grupul s-a folosit de influenta la nivel politic, social, si de propaganda pentru a-si implini scopurile. Semne ca Noua Ordine Mondiala ar exista se gasesc in piramida intoarsa pe sigiliul SUA, in picturile murale ciudate din Aeroportul din Denver, din pentagrame si planuri ale orasului. Organizatii internationale precum Banca Mondiala sau Uniunea Europeana, Natiunile Unite, NATO sunt listate ca facand parte din Noua Ordine Mondiala.

Elvis Presley si-a inscenat moartea

Elvis Presley si-a inscenat moartea http://www.flickr.com/photos/oddsock/71878427

Exista o credinta puternica potrivit careia “Regele” nu a murit in 1977. Multi fani cred ca el este inca in viata, dar ca s-a ascuns din diverse motive. Toate aceste credinte sunt intarite de imagini. Principalul motiv pentru care ei cred ca Elvis este in viata este dovada de pe piatra lui funerara, unde numele lui Aron este scris Aaron.

Shakespeare nu era Shakespeare

Shakespeare nu era Shakespeare http://www.flickr.com/photos/tonynetone/2688212829

Cine este de fapt cel mai mare scriitor englez al tuturor timpurilor? Printre numerosii candidati la titlu se afla Francis Bacon, Christopher Marlowe, William Stanley si Edward de Vere – ei fiind cei mai populari. Teoreticienii cred ca exista o lipsa de dovezi care sa demonstreze ca actorul si omul de afaceri cunoscut sub numele de Shksper din Straford a fost autorul tuturor lucrarilor care ii poarta numele. Exista foarte putine informatii despre Shakespeare.

Paul McCartney este mort

Paul McCartney este mort www.flickr.com

“Paul este mort” este o legenda urbana in care Paul McCartney a murit intr-un accident de masina in 1966 si a fost inlocuit de o sosie care arata la fel si are aceeasi voce.

Dovezile” conform carora McCartney este mort consista in indicii gasite de-a lungul inregistrarilor celor de la The Beatles. Unul dintre acestea ar fi ca pe coperta albumului Abbey Road, McCartney este singurul descult.

SIDA a fost creat in laborator

SIDA a fost creat in laborator http://www.flickr.com/photos/trygveu/2448824654/

Bazandu-se pe teoriile doctorului William Campbell Douglass, mai multi cred ca HIV este o inginerie genetica din 1947, a Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Acest doctor crede ca aceasta a fost o tentativa cu sange rece de a crea un virus ucigas care a fost folosit cu succes ca experiment in Africa. Altii cred ca a fost creat de CIA sau de KGB pentru a reduce populatia la nivel mondial.

Intrarea SUA in Primul Razboi Mondial

Intrarea SUA in Primul Razboi MondialNicoleta Negru

Pe 7 mai 1915 un vas englezesc, RMS LUsitania, a fost scufundat cu o singura torpila a unui submarin german. 1.198 de oameni si-au pierdut viata, printre care 128 de americani. Evenimentul a socat pentru ca acesta era un vas de croaziera care nu avea arme la bord. In urma cercetarilor s-a stabilit ca de fapt vasul chiar avea la bord munitie din SUA catre Aliati. Se stia ca vasul Luisitania avea sa treaca prin ape in care se aflau submarinele U ale nemtilor, si de aceea, in anuntul de croaziera care a fost facut public in presa la acea vreme, se stipula acest lucru iar oamenii isi cumparau bilet pe proprie raspundere si isi asumau riscul.

Multi spun ca inaintea acestui eveniment cetatenii SUA nici nu vroiau sa auda de razboi, insa dupa scufundarea vasului, multi americani au inceput sa se inroleze in armata, moment decisiv in decizia de intrare in razboi. Totusi, SUA nu a intrat in razboi decat in 6 aprilie 1917.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns