Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O noapte deasupra Orașului Pierdut al Incașilor – Sanctuary Lodge, Machu Pichu

Sanctuary Lodge este fără îndoială unul dintre cele mai spectaculos poziționate hoteluri din lume. Situat în Machu Pichu, în imediata apropiere a Orașului Pierdut al Incașilor, hotelul permite călătorilor să vadă vechea citadelă în afara orelor de vizitare, o experiență cu adevărat unică.
La cinci secole după ce conquistadorii spanioli au distrus imperiul incaș, un explorator american descoperea ultimul oraș intact al vechiului imperiu: Machu Pichu. Scopul exact al orașului nu este cunoscut nici în ziua de astăzi, dar istoricii spun că este aproape sigur că așezarea avea un rol religios și ceremonial. Construit între o serie de munți considerați sacri de populația locală, Machu Pichu nu a reprezentat niciodată un centru al puterii incașe, fiind locuit de cel mult 1000 de persoane, conform estimărilor istorice. La doar un secol după finalizarea construcției, la apusul Imperiului Incaș, orașul a fost părăsit, fiind aproape necunoscut până la începutul secolului trecut.

Structurile monumentale ale orașului sunt cu atât mai impresionante dacă luăm în considerare că au fost construite de o civilizație care nu putea apela la animale de povară și nu folosea roata. Situat la capătul celebrei “Poteci a Incașilor”, care urcă prin Anzi la înălțimi de peste 4000 de metri, Machu Pichu este astăzi parte a patrimoniului cultural UNESCO și reprezintă unul dintre cele mai bine conservate situri incașe din întreaga Americă de Sud.

Hotelul Sanctuary Lodge este situat pe unul dintre versanții din apropierea citadelei și este singurul singurul din imediata vecinătate a vechiului oras. Indiferent dacă este luat ca punct de pornire sau ca destinație, hotelul oferă oaspeților posibilitatea de a explora Machu Pichu la ore când perimetrul este închis altor turiști. Sentimentul de a fi aproape singur în unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe Pământ este în mod sigur o experiență pe care oaspeții nu o vor utia niciodată.

Turiștii au la dispoziți 29 de camere și două apartamente, cu vederi spectaculoase asupra văilor din Anzi, iar Sanctuary Lodge oferă și tururi private ale ruinelor incașe. Hotelul include și două restaurante cu specific peruvian, numite Tampu și Tinkuy, cu o capacitate totală de 272 de locuri și meniuri de prânz pornind de la 30 de dolari. Prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 1000 de dolari, iar rezervarile pot fi făcute pe sanctuarylodgehotel.com.

Preluare dupa http://www.stylereport.ro

Lasati un raspuns