Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Contactul cu alte religii poate lasa un gust amar. La propriu!

Dezgustul moral poate lasa un gust amar, la propriu, sustin cercetatorii de la Universitatea din Illinois. Acest lucru se poate observa cel mai bine in cazul contactul dintre persoane cu religii diferite.
Crestinii care au fost pusi sa scrie pasaje din Coran sau din “Himera credintei in Dumnezeu”, cartea lui Richard Dawkins, au evaluat o bautura din lamaie ca fiind mult mai dezgustatoare dupa aceste sarcini, decat inainte de a le indeplini. Atunci cand aceiasi oameni au fost pusi sa citeasca din Biblie, au spus ca bautura in cauza este mai dulce.

De asemenea, participantii carora li s-a permis sa se spele pe maini dupa copierea pasajelor nu au raportat diferente de gust, indicand faptul ca aceasta curatare fizica restaureaza, simbolic, puritatea spirituala.

Autorii studiului au adaugat ca aceste descoperiri releva faptul ca membrii diferitelor grupuri religioase pot mentine un sentiment de puritate personala, chiar si atunci cand alte credinte si practice fac parte din mediul social, atat timp cat ei nu sunt obligati sa participle activ la acestea.

Psihologii Ryan S. Ritter si Jesse Lee Preston, autorii studiului, sustin ca studiile asupra acestui subiect vor continua pentru a testa in continuare aceasta teorie, conform careia dezgustul moral poate influenta papilele gustative.

Miller-McCune

foto: dorupope.com

Preluare dupa http://www.ziarmm.ro

Lasati un raspuns