Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Lumina Arctică: fenomenul spectaculos în care apusul şi răsăritul se contopesc

Lumina Arctică: fenomenul spectaculos în care apusul şi răsăritul se contopesc (VIDEO)

Fotograful Terje Sorgjerd a realizat fotografii în zona Arctică între 29 aprilie şi 10 mai 2011, în arhipelagul Lofoten, Norvegia. După ce a selectat fotografiile, a realizat un montaj numit “The Artic Light”.
În cele câteva minute ale montajului, Terje Sorgjerd a prezentat un fenomen natural caracteristic zonei arctice, intitulat Lumina Arctică, ce poate fi observat cu 2-4 săptămâni înainte de apariţia Soarelui de la Miezul Nopţii.

Răsăritul şi apusul se contopesc şi dau un spectacol de culoare ce durează între 8 şi 12 ore, timp în care soarele coboară puţin sub linia orizontului înainte de a reveni pe cer. În ultimii patru ani, fotograful şi-a concentrat munca pe surprinderea acestui fenomen.

Pentru a duce misiunea la capăt, artistul şi-a luat echipamente de rezervă deoarece anii trecuţi a pierdut câteva seturi aparate de fotografiat. Totodată a calculat cu precizie fluxul şi refluxul mareelor, cu scopul de a captura esenţa peisajelor.

Echipamentul lui Terje Sorgjerd a fost format din două trepiede, o şină, un aparat de comandă, un aparat foto, obiective şi numeroase filtre.

Pentru montaj, fotograful a contactat-o pe Marika Takeuchi pentru a compune şi a interpreta o melodie specială pentru acest film.

Iată rezultatul:

The Arctic Light from TSO Photography on Vimeo.

Lasati un raspuns