Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Parteneriat între Patriarhia Româna si Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”

In Salonul Carol I al Bibliotecii Centrale Universitare a fost semnat , in 7 iunie 2011, protocolul de colaborare dintre Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” si Editurile Patriarhiei Române – cele doua institutii vor colabora pentru promovarea valorilor culturale nationale si internationale, dezvoltarea unor proiecte cultural-stiintifice destinate cresterii vizibilitatii si prestigiului celor doua institutii, precum si pentru promovarea valorilor românesti în dialogul intercultural universal, transmite Romanian Global News citand un comunicat de presa.
“Reîntâlnirea de azi dintre Biserica si o institutie universitara, cu vocatie educationala, care se revendica de la Spiritu et Anima, BCU Carol I, vine sa reînoade o veche si roditoare traditie, semnarea protocolului de astazi înscriindu-se în acest proces de “normalizare” a relatiei dintre învatamântul teologic si cel public.
Domnul Daniel Funeriu – Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, precum si Pr. Prof. Dr. Stefan Buchiu – Decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Bucuresti, au fost prezenti la semnarea protocolului de colaborare. La întâlnire au fost prezenti, din partea Patriarhiei Române, Preacuviosul Parinte Policarp Pîrvuloiu, Secretarul Comisiei Patristice a Patriarhiei Române, consilier patriarhal Vasile Banescu – directorul general al Editurilor Patriarhiei Române (Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa, Basilica, Trinitas), secretarul Cancelariei Sfântului Sinod, George Grigorita. La ceremonie au participat si jurnalisti de la Centrul de presa Basilica al Patriarhiei Române (Trinitas TV).
“Daca Scoala, Armata si Biserica, institutiile pilon ale neamului, vor regasi drumurile drepte si eficiente, caile optime, de a lucra împreuna, avem speranta si credinta ca vom reusi sa ramânem noi însine, voce frumoasa si distincta în marea simfonie a Lumii”, declara Mireille Radoi – director general la deschiderea evenimentului.

Lasati un raspuns