Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Ion Macovei:Crucea Mântuirii de la Nisporeni va fi înălţată în iulie

Inaugurarea complexului arhitectonic „Crucea Mântuirii Neamului Românesc” de la Nisporeni, care va include o cruce metalică cu înălţimea de aproape 30 de metri şi o capelă, nu va fi posibilă, aşa cum s-a promis, în ziua Duminicii Mari, pe 12 iunie. După cum ne-a informat directorul postului de radio „Vocea Basarabiei”, Veaceslav Ţâbuleac, motivele sunt de ordin tehnic, dar şi financiar, pentru finisarea lucrărilor de construcţie şi instalare fiind nevoie de peste 600 de mii de lei.

La etapa actuală, la Nisporeni a fost finisată turnarea temeliei de beton pe care va fi instalat principalul element al complexului arhitectonic – o cruce masivă de metal care va avea o înălţime de 29,16 m. Conform tehnologiei aplicate, betonul are nevoie de 15 zile pentru a se consolida. După expirarea acestui termen va fi posibilă efectuarea altor lucrări de construcţie. Ele vor consta în instalarea crucii, lucrare programată pentru data de 22 sau 23 iunie, şi montarea elementelor luminiscente de mare putere. Totodată, săptămâna viitoare, va începe construcţia unei capele. Din banii adunaţi de la oamenii simpli a fost posibilă şi repararea aproximativă a drumului care va duce spre Crucea Mântuirii. Autorii proiectului preconizează să finiseze lucrările în prima jumătatea a lunii iulie, iar inaugurarea complexului ar putea avea loc pe 2 iulie (ziua morţii lui Ştefan cel Mare), 6 iulie (ziua deportărilor din 1949) sau 12 iulie (ziua Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel).
Până acum au fost donate 205 mii lei, bani cash, iar pe conturile bancare deschise pentru colectarea fondurilor au sosit 31 mii lei şi 88 de euro. Directorul postului de radio „Vocea Basarabiei”, Veaceslav Ţâbuleac, susţine că mai sunt necesare peste 600 de mii de lei pentru finisarea lucrărilor. În vederea obţinerii acestor bani, timp de două zile, 23-24 iunie, postul de radio „Vocea Basarabiei” va organiza un radiodon în patru localităţi în care are acoperire.
Proiectul „Crucea Mântuirii Neamului Românesc” a fost iniţiat de „Vocea Basarabiei” împreună cu Asociaţia Culturală „Pro-Basarabia şi Bucovina”, filiala Oneşti, judeţul Bacău, cu sprijinul şi contribuţia familiei oneştene Dohotaru.
Timpul.md

Vă amintim că banii pentru „Crucea Mântuirii Neamului Românesc” pot fi transferaţi pe următoarele conturi:
Cont în lei moldoveneşti:
BC „Victoriabank” SA, Filiala nr. 4 Nisporeni,
Codul băncii: VICBMD2X806,
Cont beneficiar: 2224504142,
cod fiscal: 1008609004574,
Beneficiar: Postul de Radio „Vocea Basarabiei” SRL

Cont în lei româneşti:
Corespondent Bank:ROMANIAN COMERCIAL BANK S.A. Bucuresti, Romania
SWIFT:RN CB RO BU (RON)
Beneficiary’s Bank: VICTORIABANK SA,MOLDOVA SWIFT:VICBMD2X,
Beneficiary: POSTUL DE RADIO VOCIA BASARABIEI SRL, NISPORENI
Account (passport No):_______2224504142_________

Cont în dolari americani:
Corespondent Bank:CITIBANK N.A.,New York, SWIFT:CITI US 33.
Beneficiary’s Bank: VICTORIABANK SA,MOLDOVA SWIFT:VICBMD2X,
Beneficiary: POSTUL DE RADIO VOCIA BASARABIEI SRL, NISPORENI
Account (passport No):_______2224504142_________

Cont în euro:
Corespondent Bank:COMMERZBANK AG, Francfurt/Main,Germania
SWIFT:COBA DE FF,(EUR)
Beneficiary’s Bank: VICTORIABANK SA,MOLDOVA SWIFT:VICBMD2X,
Beneficiary: POSTUL DE RADIO VOCIA BASARABIEI SRL, NISPORENI
Account (passport No):_______2224504142_________

Lasati un raspuns