Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Orasele cu cei mai multi turisti in 2011

Londra, cel mai vizitat oras din lume Londra va fi in acest an cel mai vizitat oras la nivel mondial, cu un numar de turisti estimat la 20,1 milioane, inaintea Parisului, in care sunt asteptati 18,1 milioane, iar pe locul al treilea se va situa Bankok, cu 11,5 milioane turisti, potrivit unui studiu realizat de MasterCard.

Londra, cel mai vizitat oras din lume

Cercetarea, care a vizat 132 de orase, arata cresteri de la an la an pe segmentul vizitelor turistilor straini si al cheltuielilor realizate pe pietele emergente.

Conform studiului, se estimeaza ca orase turistice de pe cinci continente vor inregistra in 2011 o crestere de pana la 30%, ca numar de turisti si cheltuieli. Dintre toate metropolele analizate in studiu, doar trei indica o scadere in ceea ce priveste numarul de sosiri ale turistilor si doua, un declin al cheltuielilor, potrivit MEDIAFAX.

  • Astfel, Londra va fi orasul cu cei mai multi vizitatori din lume, inaintea Parisului.

Orasele din Asia/regiunea Pacificului detin opt locuri din Top 20. Dintre acestea, Bangkok ocupa locul al treilea, cu un numar de vizitatori estimat la 11,5 milioane in acest an, urmat de Singapore, cu 11,4 milioane, si Hong Kong, cu 10,9 milioane de vizitatori.

Doar un oras din America de Nord este in Top 20, New York, plasat pe locul 12, cu 7,6 milioane de turisti.

Barcelona si-a inmultit turistii

Barcelona si-a inmultit turistii en.wikipedia.org

In ceea ce priveste rata de crestere a numarului de turisti, Barcelona ocupa primul loc, cu un avans estimat la 24,3% in acest an, urmat de Kuala Lumpur (Malaysia), cu 21,8%, si Istanbul, cu 20,4%.

De asemenea, Londra ocupa locul intai atunci cand vine vorba de cheltuielile transfrontaliere, devansand New Yorkul, care ocupa locul al doilea, si Parisul, care ocupa locul al treilea.

Cheltuielile estimate in aceste orase, la nivelul anului 2011, ating valorile de 25,6 miliarde de dolari, 20,3 miliarde de dolari si, respectiv, 14,6 miliarde de dolari. Bangkok ocupa locul al patrulea, fiind preconizate cheltuieli transfrontaliere de 14,4 miliarde de dolari, urmat de Frankfurt cu 14 miliarde de dolari.

Conform studiului, Istanbul are cea mai mare rata de crestere a cheltuielilor transfrontaliere, estimata la 30,1%, pentru 2011, inainte de Barcelona, care are o rata de 28,2% si Dubai – cu 24%.

De asemenea, o crestere importanta a cheltuielilor se estimeaza in orasele din Asia/regiunea Pacificului, cu Singapore (23,9%), Hong Kong (23,6%), Tokio (20,8%) si Taipei (20,3%), toate fiind plasate in Top 10 destinatii de calatorie, devansand orase precum Melbourne (19%), Seul (18,6%) si Bangkok (18,6%).

Huston, cel mai vizitat oras din SUA

Huston, cel mai vizitat oras din SUA en.wikipedia.org

“Cresterea turismului international si a cheltuielilor este cu siguranta o tendinta care va continua sa traseze forma viitoare a globalizarii. In perioada de post-criza globala, orasele si economia lor urbana vor deveni chiar mai importante in comertul global si in facilitarea schimbului de idei si a fluxului de cunostinte.

Pe masura ce nucleul global al economiei se muta catre piete emergente precum Asia, America Latina, Europa Centrala si de Est si Africa, orasele din aceste zone vor juca un rol important in redresarea financiara”, a spus dr.Yuwa Hedrick-Wong, Global Economic Advisor in cadrul MasterCard Worldwide.

Houston (Texas) este orasul din SUA cu cel mai mare numar de turisti si ocupa locul intai si din punct de vedere al ratei de crestere a numarului vizitatorilor (14,3%), urmat de New York, cu 11,7% si Washington DC cu 10%.

Sapte din zece orase europene, in afara de Amsterdam, care ocupa locul al treilea, inregistreaza o crestere de sub 10% a numarului de vizitatori. Prin comparatie, niciun oras din Asia/regiunea Pacificului nu are o crestere a numarului de vizitatori mai mica de 10%.

In regiunea Asia/Pacific, Beijing si Shanghai se afla pe locurile al doilea si al treilea, cu o rata de crestere a numarului de vizitatori estimata pentru 2011 la 20,2%, respectiv 18,6%. Shanghai ocupa locul al doilea in regiune la valoarea cheltuielilor facute de turisti, cu o rata de crestere estimata la 24,3% pentru 2011.

In plus, Beijing este pe locul al treilea atat la numarul de vizitatori, cat si la valoarea cheltuielilor realizate de acestia aici.

Cum sta treaba in restul lumii?

Cum sta treaba in restul lumii? en.wikipedia.org

Cele mai importante orase din Australia atrag cheltuieli importante din partea turistilor. Sydney se claseaza pe locul al saselea, cu o valoare estimata a cheltuielilor de 13,8 miliarde de dolari, chiar daca orasul nu figureaza in Top 10 sosiri ale turistilor. De asemenea, Melbourne ocupa locul al nouasprezecelea, cu o valoare estimata a cheltuielilor de 7,5 miliarde de dolari.

In Africa, atat Cairo, cat si Tunis, au inregistrat cresteri puternice pentru 2011, la nivelul numarului de turisti – 21,6%, respectiv 19,9%. Cairo ocupa locul al doilea in regiune, cu o crestere a cheltuielilor de 27%.

O crestere importanta a cheltuielilor estimate pentru 2011 este inregistrata de Riyadh, care ocupa, din acest punct de vedere, locul intai din regiune, cu o rata impresionata de 35,5%. Dubai si Abu Dhabi din Emiratele Arabe ocupa locul al treilea, respectiv al patrulea, cu rate estimate la 24% si 21,8%.

Conform studiului, cheltuielile turistilor sunt estimate sa aiba o rata a cresterii de 20,8% in Nairobi, depasind astfel rata de crestere a orasului Johannesburg, singura destinatie din regiunea africana subsahariana care se gaseste in top 10.

In America Latina, din top 10 orase cele mai vizitate de turisti, capitala Venezuelei, Caracas, Quito (Ecuador) si Santo Domingo (Republica Dominicana) sunt preconizate sa inregistreze o scadere a ratelor de crestere pentru 2011.

Studiul arata ca pietele emergente inregistreaza cresteri atat la nivelul sosirilor vizitatorilor, cat si la nivelul cheltuielilor transfrontaliere. Pentru Lima, capitala Peru, ratele de crestere pentru sosirile vizitatorilor si cheltuielile acestora sunt de 20,3%, respectiv 25,7%.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns