Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mircea Man, la Hramul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare

Sute de credincioşi au participat astăzi, 12 iunie, în Duminica Rusaliilor, la Hramul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, care a îmbrăcat straie de sărbătoare. Lacaşul de cult a fost împodobit cu ramuri verzi de tei şi flori care simbolizează viaţa, speranţa şi darurile Duhului Sfânt. Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu ÎPS Justinian, arhiepiscopul Maramureşului şi Sătmarului şi PS Justin Sigheteanu, arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

La Sfânta Liturghie arhierească au luat parte şi autorităţi locale şi judeţene, printre care s-au aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man şi consilierul acestuia, Gheorghe Marian.

PS Justin Sigheteanu, le-a vorbit credincioşilor despre această zi de sărbătoare şi apoi a mulţumit celor care au contribuit financiar pentru ridicarea acestui sfânt locaş, subliniind aportul însemnat al Consiliului Judeţean Maramureş.

“În fiecare an, în Duminica de Rusalii, Catedrala Episcopala are hramul Sfintei Treimi. Cel de-al doilea hram este Pogorârea Duhului Sfant şi Soborul Maicii Domnului. Mai avem două mănăstiri care poarta hramul Sfintei Treimi şi suntem datori să fim prezenţi şi acolo. Pe această cale, mulţumim celor care şi-au adus şi continuă să îşi aducă aportul pentru continuare lucrărilor la această minunată catedrală. Credincioşilor pentru fiecare bănuţ donat, dar şi instituţiilor care contribuie cu sume însemnate, respectiv Consiliul Judeţean Maramureş şi Primăria Baia Mare”, a spus PS Justin Sigheteanu.

De altfel, în toate bisericile şi mănăstirile Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, în această zi a avut loc o colectă financiară pentru continuarea lucrărilor de construcţie a Catedralei Episcopale “Sfânta Treime”.

După Sfânta Liturghie, pe esplanada din faţa catedralei au fost rostite rugăciuni pentru sfinţirea ţarinilor, a spicelor de grâu şi a apei, din care au luat şi credincioşii ca binecuvântare a casei.

Lasati un raspuns