Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Rusaliile la romanii din Goteborg

Duminică, 12 iunie 2011, de praznicul Pogorârii Sfântului Duh, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord a săvârșit, împreună cu un sobor de preoți, Sfânta Liturghie și Vecernia plecării genunchilor în biserica Parohiei Ortodoxe Române Pogorârea Sfântului Duh din orașul Göteborg, Suedia, cu prilejul sărbătoririi hramului, transmite Romanian Global News citand un comunicat de presa. La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată Vecernia Rusaliilor, în cadrul căreia au fost rostite cele opt rugăciuni cu genunchii plecați şi au fost binecuvântate frunzele aduse de credincioși – simbol al limbilor de foc ce au stat deasupra capetelor Sfinţilor Apostoli. După slujbă a fost organizată tradiționala agapă frățească.

La slujbă au fost binecuvântate prinoasele oferite de numeroșii credincioși care au participat la sfânta Liturghie iar la final s-a organizat agapa creștină. Începând cu ora 18.00, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie oficiază Slujba Vecerniei în parohia ortodoxă română din orașul Borås, Suedia.

Luni, 13 iunie 2011, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord va săvârși SfântaLiturghie în Mănăstirea Ortodoxă Suedeză Sfânta Treime din localitatea Bredared, Suedia.

www.episcopiascandinavia.se

Lasati un raspuns