Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Internetul te scuteste de drumul la Biserica: acatiste si pomelnice online!

Internetul te scuteste de drumul la Biserica: acatiste si pomelnice online!Biserica se gandeste la binele enoriasilor, ajutandu-i sa dea acatiste si pomelnice si prin intermediul internetului, daca nu pot ajunge in Casa Domnului.
Si iata cum Biserica accepta si integreaza tehnologia in randurile sale. Fie ca esti la inceput de drum sau un veteran in aceste treburi bisericesti, modalitatea de a fi conectat la cele sfinte prin intermediul internetului nu este o rusine. Biserica sustine acest lucru.
Vrei sa dai acatiste si pomelnice, dar nu ai timp sa ajungi la Biserica? Nimic mai simplu. De acum poti trimite un mail catre cei in cauza iar dorinta ta va fi ascultata si onorata.

Desi Patriarhia nu vede cu ochi buni acest tip de comunicare, nu o impiedica. Mai mult, faptul ca se percep anumite taxe pentru acatiste si pomelnice ii deranjeaza. Pardon?! Asta ar fi trebuit sa fie chiar ultimul lucru care sa ii deranjeze. Bisericile toate trebuie sa depinda si sa nu faca nicio miscare fara ca Prea Inaltii si Fericitii sa le stie treburile.

Care sunt taxele? 1 euro pentru un acatist citit o zi in biserica, 1,84 euro pentru doua zile sau 2,80 euro pentru trei zile.

pomelnic online

Cativa pasi si trimiti un pomelnic prin internet

Pentru un pomelnic cu o valabilitate de o saptamana, de pe cardul unui solicitant vor fi extrasi automat 6,16 euro, iar pentru o luna de ajutor divin, cei “pacatosi” vor scoate din buzunar 24 de euro. Pentru izbavirea de pacate a celor vii si a celor trecuti in nefiinta, “vama” e platita direct de pe cardurile Visa, MasterCard, Discover, American Express sau prin sistemul de plata online PayPal.

Aceasta practica de a lua legatura cu Divintatea prin intermediul internetului nu este chiar noua. O catedrala din Spania foloseste si lumanari virtuale, contra-cost.

Lumanarea virtuala se aprinde pe un panou electronic. Aprinderea acesteia se face doar dupa ce se plateste acest serviciu prin card de credit. Mesajul se transmite prin sms sau internet si lumanarea iti este aprinsa.

Si cum nu ar fi fost indeajuns, clopotele, toaca si lumanarile pot intra in sfera gadgeturilor. A fost inventata lumanarea plutitoare, toaca electrica si clopotul actionat prin satelit, cu ajutorul telefonului mobil.

Citeste mai multe detalii despre Biserica a dat-o pe internet, pe Gandul.info

Preluare dupa http://www.apropo.ro

Lasati un raspuns