Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Senatorii vor sa combata “politica religioasa”

Un grup de zece senatori PNL a depus un proiect prin care, pentru finantarea bisericilor, sumele de la bugetul de stat sunt alocate organismelor nationale de conducere ale cultelor si ale unitatilor de cult, care le vor distribui catre parohii, motivatia fiind depolitizarea ajutorului financiar.
In expunerea de motive se arata ca, din dorinta de obtinere a voturilor cetatenilor sau pentru a-si spori notorietatea, o parte importanta a clasei politice si a autoritatilor administratiei publice centrale si locale acorda o serie de stimulente financiare din bugetul de stat catre institutii religioase de utilitate publica.

“In contextul in care cultele religioase apeleaza la fondurile guvernamentale pentru a-si finanta diverse lucrari de renovare, construire de biserici sau obiecte de cult, am initiat prezentul proiect legislativ de completare a Legii 489/2006 prin care sa fie stabilit un cadru mai imun la politizare pentru finantarea bisericilor”, se mai arata in expunerea de motive a senatorilor, potrivit MEDIAFAX.

Conform propunerii legislative, in Legea 489/2006 se introduce un articol nou care prevede: “Pentru finantarea bisericilor, sumele de la bugetul de stat sunt alocate organismelor nationale de conducere ale cultelor recunoscute si ale unitatilor de cult. Cultele si unitatile de cult distribuie sumele alocate catre parohii, in teritoriu, dupa propriile reguli si prioritati”.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns