Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Topul celor mai scumpe orase europene pentru expati

Orase mai scumpe decat BucurestiBucurestiul a coborat patru pozitii, pe locul 74, in editia 2011 a topului celor mai scumpe orase europene pentru expati, care include 78 de state, dar la nivel mondial a urcat cu trei pozitii, pe locul 180, potrivit firmei britanice de recrutare ECA International.

Orase mai scumpe decat Bucuresti

Intre orasele din centrul si estul Europei mai scumpe decat Bucurestiul se afla Zagreb (50), Praga (63), Sofia (66), Budapesta (69), Varsovia (70) si Belgrad (73).

In Europa, capitala norvegiana Oslo este orasul cu cele mai mari costuri pentru expati si este pe locul al doilea in lume in aceasta privinta, fiind urmata de Stavanger din Norvegia (locul patru in lume) si orasul elvetian Zurich (locul sase in lume), scrie MEDIAFAX.

Orasele cu cea mai mica / mare crestere

Orasele cu cea mai mica / mare crestere en.wikipedia.org

Intre orasele europene analizate, cresterea costului vietii este cea mai perceptibila in Elvetia.

In pofida inflatiei foarte scazute, Zurich a urcat de pe locul 10 pe 6 in clasamentul mondial, ca urmare a aprecierii puternice a francului elvetian.

Orasele cu cel mai puternic recul al costului vietii sunt din Turcia si Germania.

Astfel, Istanbul a coborat de pe locul 60 pe 78, iar Munchen de pe pozitia 35 pe 60, in clasamentul general.

Intre 2010 si 2011, Parisul a coborat de pe locul 16 pe 20, in topul mondial, ca urmare a deprecierii euro.

Care sunt cele mai scumpe din lume?

Care sunt cele mai scumpe din lume? en.wikipedia.org

“Dificultatile economice pe care le traverseaza unele tari europene au impact asupra euro”, a declarat Fredéric Franchi, director la ECA International.

Franchi a explicat ca o consecinta directa a deprecierii euro este ca numeroase orase europene au coborat in clasamentul mondial. Aceasta tendinta a aparut recent, iar companiile tin tot mai mult seama de diferentele de cost al vietii in stabilirea primelor varsate expatilor.

Acest fapt permite europenilor care pleaca sa lucreze in Asia sau Australia sa isi conserve nivelul de trai si puterea de cumparare.

  • Chisinaul ocupa pozitia 78, ultima in Europa

La efectuarea clasamentului, ECA International a evaluat 400 de orase la nivel mondial, iar clasamentul este condus de Tokyo.

  • Intre cele mai scumpe cinci orase din lume se mai afla alte doua din Japonia, Nagoya (3) si Yokohama (5), Oslo se afla pe pozitia a doua, iar Stavenger din Norvegia pe patru.

ECA International este o organizatie cu operatiuni in 35 de state, specializata in administrarea mobilitatii internationale a fortei de munca.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns