Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Topul tururilor turistice macabre

Turul lui Jack Spintecatorul, Londra, Marea Britanie Lupta-te cu legea si legea va castiga, desigur, asta se intampla daca nu esti vreun sportiv celebru. Insa uitati-va la altii care au incercat sa se lupte cu legea si veti primi cu siguranta o lectie de viata. De la traseele londoneze care urmaresc pasii ucigasilor secolelor trecute la tururile mafiei din Chicago, iata 10 excursii care urmaresc pasii celor mai faimosi criminali ai lumii.

Turul lui Jack Spintecatorul, Londra, Marea Britanie

O serie de crime inspaimantatoare care au avut loc in anii 1880 in East End din Londra si au ramas nerezolvate au aprins imaginatia publicului. Acest lucru se intampla si azi, pentru ca nenumarati turisti fac excursii in jurul Whitechapel si astfel isi dau seama cum arata Londra victoriana si in acelasi timp, exploreaza strazile unde figura intunecata a lui Jack Spintecatorul a macelarit cinci prostituate, relateaza CNN Go.

Ghid turistic Richard Jones, cel care conduce turistii in timpul acestor excursii, este poreclit “Ripperologist”, turistii spunand ca excurstiile ghidate de el sunt egale cu zero. Asa ca, poate ar fi mai bine sa va documentati bine inainte si sa va plimbati singuri pe stradutele londoneze.

Inchisorile de pe Con Son, Vietnam

Inchisorile de pe Con Son, Vietnam www.flickr.com/photos/emilyforu/5261255870/

In inchisorile de pe insula Con Son, care au fost construite in 1860 de catre autoritatile coloniale franceze in Vietnam, au fost inchisi atat disidenti politici de de sex masculin, cat si de sex feminin.

Astazi, manechine oribile care par incredibil de reale ilustreaza cum sute de prizonieri erau incatusati impreuna in celule suprapopulate. Altii erau tinuti prizonieri in infamele “colivii tigru” – gropi de beton acoperite cu niste grilaje metalice din care prizonierii puteau fi torturati de deasupra de catre gardieni.

Inchisorile au continuat sa fie folosite si in timpul razboiului american din Vietnam, pana in 1975. Un tur al inchisorilor de pe insula ofera o perspectiva stranie asupra metodelor brutale care au fost folosite acolo.

Turul crimelor de la Melbourne, Australia

Turul crimelor de la Melbourne, Australia www.flickr.com/photos/mugley/2424334464/

V-ati inchipuit vreodata sa patrundeti in capul unui ucigas in serie al unui mare oras? Aceasta poate fi o aspiratie neobisnuita, dar este una care este pe deplin satisfacuta de acest tur de patru ore ale celor mai macabre crime care au avut loc in Melbourne.

Pe parcursul turului veti afla unde au fost ucise sapte persoane in masacrul din 1987 de pe Strada Hoddle sau veti vedea cum, in ultimii ani, au fost rapuse 30 de persoane in urma razboiului dintre bandele criminale din Melbourne.

Turul crimei “The Black Dahlia”, Los Angeles, SUA

Turul crimei Captura foto www.youtube.com

Acest tur rememoreaza scenele si imprejurarile uciderii chelneritei Elisabeth Short, in varsta de 22 de ani, care a fost ulterior poreclita de presa The Black Dahlia.

Turul este organizat de Esotouric, o afacere de familie ciudata, care descrie cazul The Black Dahlia ca “cea mai convingatoare crima nerezolvata care a avut vreodata loc in Los Angeles.”

Short a fost torturata si ucisa in ianuarie 1947. Corpul ei a fost gasit taiat in jumatate la nivelul taliei, ceea ce a dus la o mediatizare frenetica a cazului in mass-media, carti si filme.

Turul crimelor si pasiunii din Sydney, Australia

Turul crimelor si pasiunii din Sydney, Australia www.flickr.com/photos/hectorgarcia/396204042/

Districtul Kings Cross din Australia are reputatia de centru al crimei organizate si al prostitutiei.

Insa fatadele multelor librarii pentru adulti si cluburilor de streap-tease ascund un trecut si mai negru, printre care se regaseste si moartea misterioasa a jurnalistei cu “gura sloboda” Juanita Nielsen din 1975.

Kings Cross a avut si alte episoade dubioase in istoria sa, printre care cele ale comertului ilegal cu alcool de la inceputul secolului 20, cand vechile sali de concert si cazinourile ii confereau orasului o atmosfera de glamour boem.

Tururile Crimelor Intunecate, Tara Galilor

Tururile Crimelor Intunecate, Tara Galilor Captura foto www.darkdeedswales.com

Trei crime nerezolvate din sudul Tarii Galilor sunt prezentate de istoricul-criminalist Bob Hinton, care promite un tur in “partea intunecata a naturii umane.”

Fie ca este vorba de crima misterioasa a sotiei proprietarului de la Hands Cross Hotel sau de ziua in care un majordom din Caio a facut un mare maceul cu pusca stapanului sau, detaliile si circumstantele fiecarei crime sunt prezentate, discutate si aduse la viata pe parcursul acestui tur in jurul oraselor si satelor Tarii Galilor.

Turul din Saint Petersburg al crimei din romanul “Crima si Pedeapsa”, Rusia

Turul din Saint Petersburg al crimei din romanul www.flickr.com/photos/cogdog/4461665810/

Una dintre cele mai infricosatoare crime ilustrate vreodata in literatura rusa, este scena centrala din romanul “Crima si pedeapsa“, scris de Dostoievski: studentul sarac Raskolnikov o asasineaza pe batrana camatareasa Aliona Ivanovna cu o lovitura brutala de topor.

Acest tur urmeaza ruta crimei de la casa lui Raskolnikov pana la locul faptei, reconstruind de atmosfera secolului al 19-lea si prezentand etica din spatele “crimei perfecte” a romanului.

Turul Infamului Al Treilea Reich, Berlin, Germania

Turul Infamului Al Treilea Reich, Berlin, Germania www.flickr.com/photos/14508691@N08/3929397971/

Cand vine vorba de crime, acestea sunt pe cea mai mare scara posibila, dar unde au fost orchestrate atrocitatile comise de Germania Nazista?

Acest tur te duce pe drumul celui de-Al Treilea Reich: de la sediul Luftwaffe pana la birourile SS si cele ale Gestapo-ului, si care, in cele din urma, ajunge la buncarul lui Hitler. Acum acolo este doar un parc, unul cat se poate de normal, insa chiar si asa va veti puteti bucura de faptul ca sunteti la locul unde Hitler si-a dat ultima suflare.

Turul Sangelui, Armelor si Crimelor de Sfantul Valentin, Chicago, SUA

Turul Sangelui, Armelor si Crimelor de Sfantul Valentin, Chicago, SUA commons.wikimedia.org

Chicago are si astazi o reputatie pentru crime violente, insa cele mai sangeroase crime care au fost comise in acest oras vin din perioada interdictiilor.

Acest tur (n.r. Blood, Guns and Valentines Crime Tour) te duce la locul masacrului de Sfantul Valentin din 1929, cand Al Capone i-a impuscat din masina pe membri bandei rivalului sau Bugs Morgan, la locul altor crime sinistre, precum “crima carnatilor” din 1897, cand producatorul de carnati Adolph Luetgert si-a ucis sotia si apoi i-a dizolvat trupul in acid.

Muzeul Genocidului, Phnom Penh, Cambodgia

Muzeul Genocidului, Phnom Penh, Cambodgia www.flickr.com/photos/christianhaugen/3414873739/

Muzeul Genocidului Tuol Sleng (sau S-21), locul unde au fost torturati si ucisi peste 17.000 de oameni, este o amintire a crimelor hidoase comise de regimul lui Pol Pot.

Khmerii Rosii au transformat cladirea fostei scoli intr-un abator uman in care salile de clasa erau folosite pentru a “gazdui” si bate victimele lui Pol Pot. O mare parte a cladirii si a imprejurimilor nu s-au schimbat din 1979, sute de fotografii fiind expuse pentru a arata fetele oamenilor care au trecut pe aici.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns