Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Suveranul Pontif va trece pe un papamobil hibrid

Constructorul german de automobile Mercedes-Benz lucreaza la un papamobil hibrid, care urmeaza sa fie gata inainte de vizita Suveranului Pontif Benedict al XVI-lea in Germania, la sfarsitul lui septembrie, informeaza saptamanalul german Wirtschaftswoche.
Un purtator de cuvant al companiei germane a declarat pentru AFP ca, ‘din motive de confidentialitate’, grupul nu va furniza niciodata informatii despre clientii sai privati.

Insa, potrivit publicatiei germane, papamobilul este conceput pe baza modelului de teren Mercedes-M-Class, insa cu un motor hibrid. Bateria sa electrica cu litiu-ion ii va permite sa circule cu 30 de kilometri pe ora, fara sa polueze atmosfera.

Suveranul Pontif nu-si poate permite sa aiba o masina exclusiv electrica, deoarece in caz de atentat papamobilul trebuie sa ‘poata fugi repede’, noteaza saptamanalul, amintind ca Mercedes furnizeaza autoturisme Vaticanului inca din anii 1980.

Papa Benedict al XVI-lea, supranumit de presa italiana ‘papa verde’, pune mereu accent pe necesitatea protejarii ‘operei lui Dumnezeu’, atat a fiintelor umane, cat si a mediului inconjurator, scrie agerpres.

Preluare dupa ZiarMM.ro

Lasati un raspuns