Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Exista asa ceva? Cele mai frumoase “hoteluri plutitoare” din lume

Punta Caracol Aqualodge, Panama Este una sa auzi valurile spargandu-se pe o plaja din apropiere si cu totul si cu totul altceva sa le auzi sub tine in timp ce dormi. Bine ati venit in lumea “hotelurilor plutitoare”, lume care cuprinde tot felul de locuinte construite pe barci, picioroange, plute sau flotoare. Deseori accesibile doar de pe mare, asa numitele “floatel”-uri sunt echivalentul plutitor al unui han, insa mult mai racoritor. Iata cinci dintre cele mai frumoase “hoteluri plutitoare” din lume!

Punta Caracol Aqualodge, Panama

Hotelul plutitor “Punta Caracol Aqualodge” se intinde pe o distanta de o mila pe coasta unui recif de corali si este accesibil doar daca luati o barca din cel mai apropiat oras de pe Insula Colon, si mergeti circa 15 minute, scrie CNN.com.

Indreptat cu fata spre Marea Caraibelor si foarte aproape de Padurea tropicala Panama Canal, hotelul plutitor este format din noua colibe atent lucrate si sustinute de pliloni stabili de lemn, in asa fel in cat sa nu se balanseze prea tare pe apa.

Construite avand in minte turistul “eco-constient”, “Punta Caracol” este realizat din materiale locale: acoperis format din straturi groase de frunze de plamier, energie electrica solara, baza de epurare proprie, plus ca gratie acestui hotel sunt protejati 148 de acri de padure tropicala si de mangrove din apropiere.

Atractiv: Delfinii care se furiseaza langa veranda pentru a impartii micul dejun cu turistii.

Dezavantaj:
Luminile de 12 volti din camere nu sunt tocmai ceea ce-si doresc cei ce iubesc sa citeasca inainte de somn.

Preturile pentru camere pornesc de la 316 dolari/noapte.

King Pacific Lodge, Canada

King Pacific Lodge, Canada www.flickr.com/photos/wander2006/372994763/

Daca nu veniti cu barca personala, singura modalitate in care puteti ajunge la “King Pacific Lodge” este pe calea aerului – hidro-avionul.

Asezat in Padurea Great Bear de pe coasta vestica a Columbiei Britanice, hotelul este de fapt un slap de patru etaje ancorat intre mai si octombrie in portul insulei Princess Royal.

Luxul din interiorul King Pacific contrasteaza cu salbaticia extrema din exteriorul sau. Aventurati-va mergand dintr-unul dintre cele 17 dormitoare regale (fiecare este dotat cu un pat imens si cu baie proprie) in mediul in afara hotelului care este plin de ursi negri, vulturi, vidre, lei de mare, balene cu cocoasa si orci.

Atractiv: Mirosul omniprezent de pin si brad.

Dezavantaj: Preturile mari ale camerelor.

Pretul pentru o camera porneste de la 4.750 de dolari pentru 3 nopti, perioada minima de cazare.

River Kwai Jungle Raft, Thailanda

River Kwai Jungle Raft, Thailanda Captura foto www.riverkwaijunglerafts.com

In timp ce “King Pacific” echivaleaza salbaticie incapsulata in lux, River Kwai Jungle Raft” din Thailanda este o intoarcere la natura.

Construit in stilul local Mon in cea mai frumoasa parte a padurii tropicale, hotelul este construit pe doua aripi plutitoare, cu 55 de camere duble din bambus.

“Hotelul plutitor”, care s-a deschis in 1978 nu are electricitate, asa ca toate camerele sunt iluminate mai “romantic” cu lampi traditionale cu ulei si racorite de briza raului care trece pe sub ele.

Atractiv: Drumetiile prin jungla pe spatele unui elefant.

Dezavantaj:
Perdelele de tantari care sunt acolo cu un scop bine-intemeiat.

Preturile camerelor pleaca de la 1.750 THB (57 de dolari)/noapte.

Hotelul St. Regis Bora Bora, Polinezia Franceza

Hotelul St. Regis Bora Bora, Polinezia Franceza Captura foto www.stregisborabora.com

Va tenteaza un “masaj neuromuscular Taurumi”? Dar un “tratament facial pentru iluminare cu perle”? Sau poate o “pedichiura vulcanica”? Daca da, atunci indreptat-va catre Hotelul St. Regis Bora Bora din Motu Ome, una dintre multele insule care se afla in arhipelagul Bora Bora din Pacific.

Cunoscut pentru multitudinea de tratamente de infrumusetare, proprietatea de 44 de acri este dotata cu bungalouri construite peste apa la care se poate ajunge numai cu barca.

Atractiv: Masutele pentru cafea acoperite cu sticla din fiecare camera, de la care se poate vede intreaga laguna.

Dezavantaj: Nu primiti iPAd-uri (insa acest dezavantaj poate fi trecut cu vederea).

Pretul pe camera pleaca de la 108.000 XPF (1.200 de dolari)/noapte.

Salt and Sill, Suedia

Salt and Sill, Suedia www.flickr.com/photos/karljonsson/4631561957/

Pescarii locali pescuiesc hering aici inca din secolul al XV-lea, asa ca v-ati astepta ca si stiu sa-l gateasca.

In aceasta privinta “Salt and Still” nu are de ce sa va dezamageasca, pentru ca, la restaurantul sau premiat, pot fi servite sase tipuri diferite de herring, printre care un mic dejun cu hering marinat si “Hering marinat in whiskey cu malt si mustar”. Cel din urma fel de mancare a fost votat de curand ca fiind cel mai bun hering din 2011 in Suedia.

Atractiv: Pe langa hering trebuie punctat faptul ca incaperile sunt foarte frumos decorate intr-un stil minimalist standinav, dar cochet.

Dezavantaj: Nu este tocmai cel mai bun loc in care sa va aflati daca aveti alergie la hering.

Pret pe camera este de 1.590 SEK (244 de dolari)/noapte.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns