Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un cercetator sustine ca giulgiul din Torino ar putea fi un fals

Un cercetator sustine ca giulgiul din Torino ar putea fi un falsUn cercetator italian sustine ca a reprodus giulgiul din Torino si spune ca poate dovedi ca este un fals medieval.
Cercetatorul italian si colegii de echipa spun ca au demonstrat ca panza cu care a fost invelit Iisus nu este giulgiul din Torino, ci are o alta provenienta.
Profesorul de chimie organica, italianul Luigi Garlaschelli a prezentat cercetarile sale si le va face publice agentiei Reuters.
Giulgiul din Torino prezinta fata si spatele unui om cu barba si parul lung, cu bratele incrucisate la piept, cu urme de rani si pete ce se aseamana cu sangele, acestea regasindu-se in zona palmelor, picioarelor si coastelor, dar si fruntii.

Materialul este asemenea unui negativ al unui film fotografic.

Italianul a reprodus integral panza folosindu-se de materiale si tehnica acelor vremuri, pentru a le dovedi tuturor ca este un fals.Asadar, daca cineva se pricepe la reproduceri de asemenea anvergura, o poate face si astfel, ii poate uimi pe cei din jur.

giulgiul din Torino

Giulgiul din Torino

Povestea Giulgiului din Torino este lunga si controversata, iar profesorul italian le cere reprezentantilor Bisericii sa il caute in viitor, daca in prezent nu ii cred vorbele.

Giulgiul din Torino sau Sfantul Giulgiu, realizat dintr-o panza de in, masoara aproape 4 metri si jumatate si 1,10 metri latime. In anul 1532, materialul a fost deteriorat in urma unui incendiu, fiind restaurat in prezent.

Desi se presupune ca Iisus Hristos este cel de pe giulgiu nu exista dovezi clare care sa demonstreze acest lucru. In ciuda acestor lucruri, credinciosii nu sunt afectati de nimic.

GALERIE FOTO

giulgiul din Torino

Giulgiul din Torino prezentat in varianta de negativ al unui film fotografic

Sursa: Descopera

Preluare dupa http://www.apropo.ro

Lasati un raspuns