Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vaticanul isi sporeste prezenta pe net: acum si pe Facebook, Twitter si YouTube

Vaticanul isi sporeste prezenta pe net: acum si pe Facebook, Twitter si YouTube

In dorinta de a depasi problemele privind comunicarea cu publicul, Vaticanul va lansa un portal de stiri, iar mesajele Papei vor fi transmise si pe Facebook, Twitter si YouTube.
Portalul, care va fi disponibil initial in limbile engleza si italiana, va grupa toate sursele de informatii din Cetatea Sfantului Scaun: cotidianul L’Osservatore Romano, Radio Vatican, Vatican Information Service” (VIS), Centrul pentru Televiziune din Vatican, Biroul de presa al Sfantului Scaun si Agentia misionara Fides a Congregatiei pentru evanghelizarea popoarelor.
Incepand din toamna, vor fi lansate si versiuni in limbile spaniola, franceza, germana si portugheza. Directorul departamentului de comunicare de la Vatican, Monseniorul Claudio Maria Celli, care se ocupa de dezvoltarea si mentenanta portalului, a spus ca una dintre caracteristicile noului portal este interactiunea acestuia cu reteaua de socializare Facebook si cu platforma de microblogging Twitter.

In cei sase ani de papalitate, papa Benedict al XVI-lea a militat in mod constant pentru imbunatatirea comunicarii, afectata de multe ori de birocratia interna de la Vatican.

Sursa: Mediafax

Preluare dupa http://www.apropo.ro

Lasati un raspuns