Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Insula subantarctică Georgia de Sud surprinde prin biodiversitate

Insula subantarctică Georgia de Sud surprinde prin biodiversitate (FOTO)

Primul studiu cuprinzător realizat despre creaturile marine aflate în jurul insulei subantarctice Georgia de Sud demonstrează că această zonă este mai bogată în biodiversitate decât multe alte situri, spre exemplu Insula Galapagos. Studiul oferă un reper important pentru monizorizarea modului în care aceste specii vor răspunde la schimbările de mediu viitoare.
Publicat recent în Jurnalul Online PLoSONE, echipa de la British Antarctic Survey, fondată de către Guvernul Britanic de Iniţiativă Darwinista şi Administraţia referitoare la Tradiţiile din Georgia de Sud, a descris modul în care examinează peste 130 de ani de înregistrări polare.

În jur de 1500 de specii au fost înregistrate în jurul Georgiei de Sud şi în insulele înconjurătoare şi s-a demonstrat a fi cea mai bogată zonă cu viaţă marină din Oceanul Antarctic.

Autorul principal al studiului, Oliver Hogg, a declarat că “biodiversitatea din Georgia de Sud o depăşeşte pe cea a insulelor Galapagos sau pe cea a Ecuadorului în ceea ce priveşte numărul de specii ce locuiesc pe malurile sale. În timpul sezonului de reproducere, această zonă găzduieşte cea mai densă masă de mamifere marine de pe Pământ“.

Apele de la suprafaţă aflate în jurul Georgiei de Sud sunt unele dintre cele mai afectate de încălzirea globală, astfel că acest studiu oferă un cadru favorabil pentru identificarea zonelor şi speciilor sensibile din punct de vedere ecologic, dar şi pentru stabilirea priorităţilor de conservare şi monitorizare a schimbărilor viitoare.

Oliver Hogg susţine în continuare că “aceasta este prima dată când cineva a trasat o hartă a biodiversităţii unui arhipelag mic din zona polară a Oceanului Arctic. Dacă vrem să înţelegem modul în care aceste animale vor răspunde la schimbările viitoare, un punct de plecare ca acesta este foarte important”.

Multe dintre speciile identificate pe această insulă nu pot fi regăsite în nicio altă parte a planetei.

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns