Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

A apărut revista “Lumina creştinului” pe luna iulie 2011

Numărul 7 (259) al celui de-al XXII an, din seria nouă a revistei “Lumina creştinului” debutează cu scrisoarea pastorală “Viitorul Bisericii noastre depinde de familie”, în care PS Petru Gherghel anunţă organizarea la Iaşi, în toamna acestui an, a unor cursuri de formare teologică, pastorală şi spirituală pentru toţi preoţii angajaţi în activitatea pastorala.
Sunt enunţate, în respectiva scrisoare pastorală, şi titlurile temelor conferinţelor şi forumurilor de discuţii de la aceste cursuri, al căror desfăşurător detaliat, cu întregul program, distribuit pe zile, urmează a fi transmis de PS Aurel Percă.

La rubrica “Interne”, consemnăm interviul pe care card. Stanislaw Dziwisz l-a acordat părintelui Cornel Cadar cu prilejul vizitei acestui cardinal, fost secretar al papei Ioan Paul al II-lea, în România, în perioada 18-22 mai. La aceeaşi rubrică, este prezentată biserica Roman “Inima Neprihănită a Mariei”, care a fost sfinţită la 5 iunie, în cadrul unei Liturghii prezidată de PS Petru Gherghel, precum şi biografia noului episcop greco-catolic de Maramureş, Mons. Vasile Bizău, precum şi descrierea “Sărbătorii copiilor”, găzduită în acest an, la 4 iunie, de Parohia Roman “Isus, Bunul Păstor”.

În cadrul rubricii “Actualitatea externă”, reţin atenţia articolele dedicate jubileului de 60 de ani de preoţie al papei Benedict al XVI-lea, vizitei efectuate de Suveranul Pontif în Croaţia, precum şi pelerinajului ţiganilor, la Roma, din perioada 11-12 iunie. La aceeaşi rubrică, pr. Felician Tiba publică un articol dedicat administrării Mirului la românii din Italia, de către PS Aurel Percă, în perioada 29 mai – 5 iunie, pr. Iosif Dorcu prezintă sanctuarul marian Rocamadour din Franţa, iar sr. Mihaela Imbrea descrie pelerinajul efectuat în Polonia, în luna mai, de un grup de pelerini din Dieceza de Iaşi.

Ca de obicei, remarcăm rubricile tradiţionale ale revistei, pe care le semnează pr. Anton Despinescu (meditaţia “Apostolul iubirii”, partea a VII-a şi mesajul terezian), pr. Laurenţiu Dăncuţă (“E bine de ştiut – Cunoaşterea lui Dumnezeu”), pr. Felix Roca (“Pentru tineri – Cunoaşterea, primul pas spre iubire”), pr. Cristian Chinez (“Tablete spirituale – înflăcărări”) şi dr. Doina Lucia Amza (“În apărarea sănătăţii – Gastrite, ulcer şi bacteria H.p., partea a III-a).

Recomandăm, de asemenea, articolul biografic pe care Claudiu Bulai i-l dedică preotului Martin Benedict, prilejuit de comemorarea a 25 de ani de la moartea părintelui, apoi articolul semnat de pr. Eugen Blaj şi dedicat Zilei Educaţiei în Deşertul Chalbi, în Kenya, precum şi articolul semnat de pr. Anton Moisin şi dedicat familiei preotului greco-catolic Octavian Moisin, care “a trăit cu adevărat cerinţele creştinismului în privinţa vieţii de familie”.

Sunt şi alte articole interesante, pe care cititorii revistei le descoperă răsfoind acest nou număr al revistei diecezane “Lumina creştinului”, publicaţie pe care membrii colegiului de redacţie, coordonaţi de pr. Cornel Cadar, se străduiesc să o facă tot mai atractivă de la un număr la altul.

Un material de Dr. Dănuţ Doboş

Lasati un raspuns