Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

A fost descoperită o frescă veche de 1400 ani ce-l înfăţişează pe Sfântul Pavel

A fost descoperită o frescă veche de 1400 ani ce-l înfăţişează pe Sfântul Pavel

O frescă a Sfântului Pavel veche de 1400 de ani a fost descoperită într-o catacombă romană.
Fresca a fost descoperită în timpul restaurării Catacombei San Gennaro din oraşul Napoli ce a fost efectuată de experţii Comisiei Pontificale de Artă Sacră.
Anunţul descoperirii a fost făcut în ziua sărbătorii de Sfântul Petru şi Pavel, iar detalii cu privire la descoperire au fost divulgate în ziarul oficial al Vaticanului – L’Osservatore Romano.

O fotografie dezvăluită de Vatican prezintă apostolul, vestit pentru convertirea lui de la iudaism la creştinism, cu un gât lung, un ten roz, barbă şi ochi mari care dau feţei un “aer spiritual”.

Apostolul este îmbrăcat în veşminte albe şi bej, având litera “I” cusută pe acestea. Detaliile de pe partea dreaptă a frescei s-au distrus, dar aceasta rămâne în continuare o imagine izbitoare despre care Cardinalul Ravasi spune că este “senzaţională”.

Părintele Antonio Loffredo, directorul acestei catacombe, susţine că “sperăm ca mulţi localnici şi turişti să vina să vadă această frescă ce a fost minunat restaurată“.

Anul trecut, o altă frescă a Sfântului Pavel a fost descoperită într-una din catacombele romane şi a fost datată ca aparţinând secolului al patrulea. Aceasta a fost considerată ca fiind cea mai veche imagine întrunchipându-l pe apostol.

Sursa: The Telegraph

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns