Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Arderea in public a Coranului poate declansa un Razboi Mondial

Arderea in public a Coranului poate declansa un Razboi Mondial

Cel putin asa a declarat David Petraeus, nimeni altul decat Comandantul Coalitiei Internationale din Afganistan, care trage pe aceasta cale un semnal de alarma cu privire la arderea in public a cartii sfinte a musulmanilor de catre membrii unei biserici baptiste din statul Florida. Gestul acestora va avea loc pe data de 11 septembrie, anul curent, si se vrea a fi o « comemorare » extrema a atentatele teroriste din septembrie 2001.
Comandantul Coalitiei Internationale din Afganistan a declarat ca daca o biserica baptista americana isi va pune in practica promisiunea de a arde in public, in premiera mondiala, un exemplar din Coran, in decursul acestei saptamani, pe data de 11 septembrie, acest gest va pune in pericol vietile soldatilor americani din teatrele de operatiuni militare precum si interesele Statelor Unite in lumea musulmana.

Doi alti comandati cu grad inalt din armata americana au intarit spusele generalului Petraeus, adaugand ca transmisia televizata in direct a arderii Coranului va submina toate eforturile presedintelui Obama de a apropia S.UA. de cei 1,5 miliarde de musulmani de pe mapamond.

Daca acest eveniment, care este deja puternic contestat de comunitatile musulmane de pretutindeni, va fi pus in aplicare, atunci lucrurile ar putea scapa de sub control. Sacrilegiul religios ar putea declasa o reactie in lant cu consecinte nebanuite pentru geopolitica mondiala.

“Este un cadou nesperat pentru talibanii si fanaticii islamisti, deoarece este exact genul de actiune pe care extremistii musulmani o folosesc drept pretext pentru Jihad”, continua generalul Petraeus. Anuntul arderii Coranului a declansat deja proteste de strada si amenintari serioase in Afganistan si Indonezia, tara unde traiesc cei mai multi musulmani din lume.

Biserica baptista Dove World Outreach Center din orasul Gainesville, statul Florida, invita orice crestin practicant, indiferent de biserica de care apartine, sa asiste pe data de 11 septembrie la arderea mai multor exemplare din Coran la portile bisericii baptiste, unitate de cult situata la circa 500 kilometri nord-est de Miami.

Biserica are deja un cont pe Facebook, unde a lansat o invitatie online ca si alte biserici sa faca acelasi gest in memoria victimelor atentatelor si pentru lupta impotriva “diavolului islamului”. Cu toate ca autoritatile din Gainesville au declarat ca “evenimentul nu va fi autorizat, deoarece contravine regulilor de evitare a incendiilor”, se pare ca acesta va avea loc, deoarece o multime impresionanta de credinciosi si curiosi s-a strans deja in asteptarea arderilor.

Ca raspuns, pastorul acestei biserici, Terry Jones afirma ca avertizarile generalului Petraeus sunt “legitime” dar: “Trebuie sa transmitem un mesaj potrivit islamistilor radicali. Acesta este tara noastra si nu vom accepta stilul lor de viata, nu ne este teama de ei si, mai devreme sau mai tarziu, vor primi ceea ce merita”.

Sursa: AlJazeera, FoxNews

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns