Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un grup de matematicieni a demonstrat… existenţa îngerilor păzitori!

S-ar putea să nu aibă aripi, sau părul blond şi inelat, dar îngerii păzitori există. La această concluzie a ajuns un grup de matematicieni ruşi care au analizat o anomalie statistică: în avioanele, trenurile sau vapoarele implicate în accidente tragice călătoreau mai puţini pasageri decât în mod normal, notează joi ziarul La Razon. Unii au renunţat în ultimul moment la bilet, alţii s-au dat jos înainte de destinaţie sau, nu se ştie din ce motive, nu au ajuns la timp la aeroport, gară sau port. Şi, de fiecare dată când se întâmplă vreun accident tragic, aflăm de pasageri care s-au salvat în mod miraculos. Simplă întâmplare? Intuiţie? Sau dovadă că îngerii păzitori există?

Un grup de matematicieni ruşi, în frunte cu Valeri Isakov, asigură că dincolo de afirmaţiile abstracte, o simplă analiză statistică arată că îngerul păzitor, sau personal, îşi face bine treaba. Grupul de cercetători a analizat un mare număr de catastrofe survenite în ultimii ani şi au descoperit o anomalie statistică: în mijloacele de transport implicate într-un accident existau mai puţini pasageri decât în mod normal, potrivit portalului rus de informaţie RT, preluat de Agerpres. Astfel, în ultimii 20 de ani, numărul pasagerilor care au renunţat la bilet într-o călătorie confruntată cu un accident, a fost cu 18% mai mare, decât în traseele realizate în mod curent. Prin această concluzie, Isakov reafirmă teoria sociologului american James Staunton care, în 1958, a analizat peste 200 de catastrofe feroviare survenite timp de 30 de ani.

Staunton a descoperit că trenurile care suferiseră un accident aveau un nivel mediu de ocupare a locurilor de 61%, iar cele care nu fuseseră implicate în vreun accident de minimum 76%. Altfel spus, un procent deloc de neglijat de 15 la sută de pasageri, din intuiţie sau intersectare miraculoasă a traseului lor, s-au salvat de la o moarte sigură. Pentru a explica această anomalie statistică, autorul romanelor de groază Stephen King a emis propria ipoteză. Potrivit lui King, în anumite ocazii oamenii activează aşa-numitul ‘sistem subconştient de alarmă’, care la strămoşii noştri era dezvoltat şi care le permitea să se salveze de la pericole iminente. Pe măsură ce numărul pericolelor a scăzut, acest sistem s-a atrofiat.

Stephen King a emis această teorie când a aflat că 16 persoane care trebuiau să se urce într-un avion ce ulterior s-a prăbuşit au renunţat la bilet sau au ajuns prea târziu la aeroport. Totuşi, în mod obişnuit, media călătorilor care restituie biletul nu depăşeste în general zece, iar numărul călătorilor care ajung prea târziu să ia avionul este practic inexistent, informează RT.

Preluare dupa http://www.jurnalul.ro

Lasati un raspuns